AAA

POLITIKA | 26.01.2023 22:00 > 26.01 22:01

Borko Stefanović: Rešavanje kosovskog problema bez priznanja nezavisnog Kosova

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da se ta stranka zalaže za rešavanje kosovskog problema bez saglasnosti zvaničnog Beograda za članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama i bez priznanja nezavisnog Kosova.

"Sve ostalo je nužno pregovarati. Niko nema pravo da ugrozi našu budućnost, našu ekonomiju, plate i penzije, i povede Srbiju u mrak i izolaciju. Katastrofa bi bila dozvoliti da neko odustane od evropskog puta i Srbiju uvuče u dodatnu žicu i siromaštvo", rekao je Stefanović za Juronjuz, a saopštila je SSP.

On je naveo da dokument o Kosovu mora da se objavi kako bi stranke znale o čemu razgovaraju i o čemu se izjašnjavaju".
Kako je istakao, SSP ponovo traži formiranje mešovite Komisije u skupštini koja bi definisala minimum pregovaračkog okvira, a u koju bi ušle "stranke, Univerzitet, Crkva i NVO".

"Sad se još jasnije vidi da smo trebali da se usaglasimo sa spoljnom politikom EU prema sankcijama Rusiji. Bili bismo u boljoj poziciji i izbegli opasnost izolacije naše zemlje. Još nije kasno", ocenio je Stefanović.

On je rekao da je obaveza Srbije da obezbedi budućnost za građane, kao i da srpski narod ostane na Kosovu i Metohiji.

"Sačuvati privredu Srbije, iskoreniti korupciju, doneti slobodu medija i institucija. To je nemoguće ako smo van Evrope i ako krenemo u izolaciju ili opasni avanturizam koji predlaže ekstremna desnica. Samo pregovori i upornost, iako je teško", rekao je Borko Stefanović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.