AAA

POLITIKA | 27.01.2023 12:35 > 27.01 12:35

Aleksić traži od Vučića da poslanicima i javnosti 'transparentno' predstavi sporazum o Kosovu

Šef poslaničke grupe Narodne stranke, Miroslav Aleksić, pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u Skupštini Srbije poslanicima i javnosti "transparentno predstavi" predlog sporazuma o Kosovu i Metohiji, ali i da "položi račune i prizna sve poraze politike koju je samostalno vodio punih 10 godina".

Vučić je prethodno optužio opoziciju da "ne razume da je država važnija od interesa političkih stranaka" jer nije htela da van parlamenta da razgovara s njim o ponudjenom dokumentu za Kosovo.
Aleksić je Vučiću poručio da "Kosovo i Metohija nije tvoja privatna imovina, niti imovina tvog SNS-a, nego pripada svim građanima Srbije i budućim generacijama. Punih 10 godina sam si odlučivao i pregovarao sa međunarodnom zajednicom i Prištinom, a sada je odjednom problem Kosova i Metohije postao privilegija koja pripada i nama opozicionarima".

On je kazao da bi opozicija trebalo da učestvuje u odlučivanju o rešavanju "najvažnijeg nacionalnog pitanja, Kosova i Metohije", ali "ne može a da se ne zapita" da li su Vučićeva politika i predlog sporazuma "u interesu države i građana ili lično Vučića i njegovog SNS-a".

"Odjednom hoćeš da o svetoj srpskoj zemlji razgovaraš i s nama, koje si nazivao secikesama, klošarima, izdajicama, tajkunima… Može, mi smo predstavnici građana Srbije i to je naša dužnost, ali u parlamentu", dodao je Aleksić.

Ocenio je da Vučić "nikada nije postao predsednik svih građana" jer nikada nije otišao s mesta predsednika SNS-a, kao što to predviđa Ustav Srbije.

"Stranka ti je uvek bila iznad Ustava i iznad države. Svako ljudsko pravo i nacionalno pitanje podredio si interesima SNS-a", naveo je funkcioner Narodne stranke.

Aleksić je dodao da su "Vučić i njegov režim građanima oduzeli sva državna, građanska i Ustavom garantovana prava".

"Tvoja stranka danas odlučuje čije dete može da ide u obdanište, a čije ne može, ko može da se zaposli u nekom komunalnom preduzeću, a ko ne može, i ko će da dobije otkaz ako nije politički podoban", poručio je Aleksić Vučiću.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.