AAA

POLITIKA | 28.01.2023 11:35 > 28.01 11:37

Miketić (Zajedno): Promenjen sudija koji vodi predmet Geneks kula

Poslanik stranke Zajedno Djordje Miketić objavio je danas da je došlo do promene sudije koji u Privrednom sudu u Beogradu vodi predmet Geneks kula.

Miketić je u pisanoj izjavi naveo da je smenjena sudija Ljiljana Matić, koja je po njegovim rečima, sedam godina vodila predmet "Kompanije Generaleksport", a da je na funkciju postupajućeg sudije postavljen Goran Maksimović.

"Kako smo dobili informaciju, to je gospodinu Maksimoviću prvo zaposlenje i to pravo na funkciju sudije u predmetu 'Kompanije Generaleksport" u stečaju", naveo je Miketić a prenela stranka Zajedno.
Ocenio je da promene u Privrednom sudu "bacaju novo svetlo" na slučaj Geneks kule.

"Očigledno je da se tu nešto kuva. Mi iz stranke Zajedno insistiramo da država iskoristi pravo preče kupovine i postane vlasnik ove čuvene zgrade i konačno uradi nešto u javnom interesu a ne da bagatelno rasprodaje simbole grada i puni džepove tajkunima", naveo je Miketić.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je početkom godine zakazala za 6. februar prodaju dela imovine firme u stečaju Generaleksport – 28 poslovnih prostora i na hiljade kvadrata garažnog prostora u Geneks kuli, poznatoj i kao Zapadna kapija Beograda.

Geneksova kula je od 2021. pod zaštitom države, a cena po kojoj se ovaj put nudi na prodaju je 834,6 miliona dinara, što je značajno manje od prve ponude u maju kada je početna cena bila dve milijarde dinara.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.