AAA

POLITIKA | 30.01.2023 19:00 > 30.01 19:00

NS Uživo kažnjen zbog povrede časti Janka Veselinovića

Pokret za preokret (PzP) saopštio je danas da je prvostepenom odlukom Višeg suda u Beogradu portal NS Uživo osuđen za povredu časti i ugleda poslanika i predsednika PzP Janka Veselinovića.


Kako je navedeno u saopštenju, NS Uživo objavio je 2019. godine dve objave o Janku Veselinoviću, "bez ikakve prethodne provere, sa ciljem da se Veselinoviću povrede čast i ugled, te da se prenošenjem neistina on kompromituje privatno i profesionalno, kao jedan od opozicionih lidera, koji je učestvovao u organizaciji protesta 'Jedan od pet miliona'".
Dodato je da je kažnjena kompanija "Hashtag digital media" koja je osnivač portala, a prvostepenom presudom Veselinovuću mora da bude isplaćeno 60.000 dinara sa zateznom kamatom, a obavezani su i na plaćanje sudskih troškova u iznosu od 70.300 dinara.

Sporni tekst bavi se navodnim "malverzacijama u Toplani" dok je direktor tog preduzeća bio Janko Veselinović, uz navode da je "zloupotrebljavao ovlašćenja", "koristio uticaj" i učestvovao u "sumnjivim nabavkama".

"Nepotpisani tekst bez ijednog dokaza i uz činjenicu da protiv Janka Veselinovića nikada nije vođen ni jedan prekršajni, a kamoli krivični postupak za bilo koje delo i da ni na suđenju optuženi nisu imali bilo kakve dokaze za svoje natpise, sud je doneo odluku kojom je osuđena kompanija, koja stoji iza ovog portala, ali i glavni i odgovorni urednik Nikola Bilić, kojeg je u međuvremenu zamenio Nikola Klajić", saopštio je Pokret za preokret.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.