AAA

POLITIKA | 01.02.2023 14:05 > 01.02 14:11

Brnabić: Srbija otvorena za saradnju sa svim nivoima vlasti u BiH

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas tokom sastanka sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) Kristijanom Šmitom da Srbija opredeljena i otvorena za razvoj dobrosusedskih odnosa i bilateralne saradnje sa BiH, što obuhvata kako saradnju sa njenim centralnim, tako i sa entitetskim vlastima.

Ona je istakla da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, te da poštuje teritorijalni integritet BiH, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, Srbija takođe pruža mnoge mogućnosti, posebno mladima, za razvoj njihovih potencijala, ulaže u savremene tehnologije i IT, ali je takođe veoma otvorena da sa Bosnom i Hercegovinom gradi mostove na svim poljima.

Brnabić je rekla da se raduje saradnji sa novim sazivom Saveta ministara Bosne i Hercegovine.

Premijerka je tokom razgovora u Vladi Srbije još jednom podvukla da je i predsednik Aleksandar Vučić u kontinuitetu u prethodnim godinama slao pozitivne signale i da nastavlja sa takvom politikom, ujedno istakavši da su bezbednost, stabilnost i ekonomski razvoj u interesu čitavog regiona, piše u saopštenju.

Visoki predstavnik Šmit saglasio se sa premijerkom da je stabilnost regiona i njegov ekonomski razvoj izuzetno važan, kao i da u Beogradu vidi iskrenog saradnika i partnera.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.