AAA

POLITIKA | 02.02.2023 17:35 > 02.02 17:36

Ljajić: Bolje da imamo i nove izbore, nego incidente u Skupštini kakav je današnji

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP), Rasim Ljajić, ocenio je da su incidenti na današnjoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, uz guranje i koškanje poslanika, "poraz i parlamentarizma i svake demokratske debate".

Ljajić je u izjavi za agenciju Beta ocenio da je u ostrašćenom društvu obesmišljen svaki dijalog, a da bez dijaloga i razgovora društvo klizi ka neminovnoj konfrontaciji.

"Zato je bolje i da idemo na nove izbore, nego da imamo ovakve situacije koje će se ponavljati u najvišem zakonodavnom domu. Uveren sam da će građani Srbiji na tim izborima adekvatno vrednovati učinak svake pojedinačne stranke i sankcionisati one koji ovakvim incidentima vode ka nepotrebnoj i štetnoj radikalizaciji našeg društva", ocenio je on.

Ljajića je podsetio da je u Skupštini i do sada bilo incidentnih situacija, ali se "nikada nije desilo da se opozicija na ovakav način odnosi prema predsedniku države, koji je došao da izlaže ideje vezane za francusko-nemački plan".

Ljajić je naveo da je opozicija prvo tražila debatu o Kosovu, a da je, kada ju je dobila, "ponudila samo parole kojima tobož brani Kosovo i incidente koje je izazvala u Skupštini".

"Očigledno je da se parolama Kosovo ne može odbraniti, ali opozicija je uspela da skrene pažnju i domaće i svetske javnosti scenama iz parlamenta, gde okružuju, napadaju, psuju, zvižde i vređaju predsednika države", kazao je Ljajić.

On je najavio da će SDP Srbije pružiti punu podršku Vučiću u nastavku pregovora sa predstavnicima međunarodne zajednice i institucija u Prištini o predloženom francusko-nemačkom planu.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.