AAA

POLITIKA | 03.02.2023 11:10 > 03.02 11:15

DS: Srbija nije zemlja slobodnih i ravnopravnih ljudi, tolerancije i jednakosti

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da ciljevi koje je postavila pre 33 godine, kada je obnovljen rad DS, još nisu postignuti, odnosno da Srbija nije postala zemlja "slobodnih i ravnopravnih ljudi, zemlja solidarnosti, tolerancije i jednakosti, ravnopravna i razvijena članica porodice evropskih zemalja".

U saopštenju povodom te godišnjice, DS je najavila da će raditi na daljoj unutarstranačkoj reformi kao i da će se "boriti zajedno sa partnerima u opoziciji za normalnu Srbiju i slobodne i poštene izbore kao prvom koraku na tom putu".
"Demokratska stranka je donela čvrstu odluku da raskine sa štetnim praksama i da se potpuno posveti javnom interesu. Mi smo sa građanima kada je potrebno da budemo solidarni, da pomognemo progonjenima, diskriminisanima, marginalizovanima", stoji u saopštenju DS.

Ideju o obnovi rada DS pokrenula je novembra 1989. godine grupa od 13 intelektualaca, medju kojima su bili Dragoljub Mićunović, Borislav Pekić, Vojislav Koštunica i Kosta Čavoški.

Skupština na kojoj je doneta odluka o obnavljanju rada DS održana je 3. februara 1990. a za prvog predsednika stranke izabran je Dragoljub Mićunović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.