AAA

POLITIKA | 09.02.2023 10:25 > 09.02 10:28

Nova-Da se struka pita Novi Sad: Kasarnu Dr Arčiblad Rajs prenameniti u studentski dom


Predstavnici više organizacija okupljenih oko inicijative „Digni gard, odbrani grad“, čiji je član i stranka Nova – Da se struka pita, zahtevali su danas prenamenu kasarne "Dr Arčibald Rajs" u Novom Sadu u studentski dom sa ostalim pratećim sadržajem.

Na konferenciji za novinare ispred kasarne članica Gradskog odbora Nove – Da se struka pita Novi Sad Sanja Klipa Gavanski je istakla je da bi se umesto zapuštene i oronule zgrade u centru grada, ili novog stambeno-poslovnog prostora, preuređenjem kasarne u studentski dom studentima obezbedio prostor za kvalitetan život.

"Novi Sad trenutno ima preko 50.000 studenata i svega 2.700 mesta u studentskim domovima. Grad nije uspeo infrastrukturom da isprati povećan broj studenata, niti se tim problemom bavio. Ispunjenjem ove inicijative, studenti bi dobili dom, a Novi Sad i Srbija bi sačuvali svoje kulturno-istorijsko nasleđe", navodi se u saopštenju Nove Da se struka pita.
Inicijativu „Digni gard, odbrani grad“ čini više opozicionih stranaka, pokreta, grupa građana i nevladinih organizacija: Nova – Da se struka pita, „Zajedno“, Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret za preokret, Zelena mreža Vojvodine, Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“, Omladinsko-studentska akcija – OSA, Udruženje antifašista Novog Sada, Savez antifašista Vojvodine, Studentska akcija, Vojvođanska politikološka asocijacija, Most solidarnosti, Stranka slobode i pravde i Srbija centar.

Foto: Nova D2SP


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.