AAA

POLITIKA | 17.03.2023 14:50 > 17.03 15:52

POKS: Vučićev režim zaustavlja autobuse s građanima koji su krenuli na protest u Beogradu (VIDEO)

Stranke opozicije koje su za danas u 18.00 ispred Hama Svetog Save u Beogradu, zakazale "Nacionalno okupljanje za odbranu Kosova i Metohije Srbija pamti, brani, ne da", saopštile su da "režim" Srpske napredne stranke i Socijalitičke partije Srbije "sramno" sprečava građane da dođu na taj skup.

"Vučićev režim je sprečio pristalice državotovorne opozicije da iz više od trideset gradova krenu ka prestonici", navelo je Pokret obnove kraljevine Srbije koji protest organizuje zajedno s Novom Demokratskom strankom Srbije, strankom Zavetnici i Pokretom Dveri.
Saopšteno je da su zaustavljeni  autobusi iz Zrenjanina, Kragujevca, Novog Sada, Šapca, Kraljeva, Zaječara, Kruševca, Lebana, Leskovca, Vranja, Užica.

Zaustavljaju se autobusi, iako tehnički ispravni, raskidaju se ugovori o prevozu, a vozila se šalju na vanredne tehničke preglede, navedeno je u saopštenju.

Vlast ovim "pokazuje koliko se uplašila opravdanog gneva naroda".

"Državotvorna opozicija ističe da je pokušaj zastrašivanja koje nad sopstvenim narodom sprovodi odlazeći režim Aleksandra Vučića, neće proći. Kao što neće proći ni prihvatanje kapitalulacije koju donosi francusko-nemački plan" za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, naveo je POKS.
Policija u Lebanu i Leskovcu zaustavlja vozila s opozicionarima koji su krenuli za Beograd

LESKOVAC, 17. marta 2023. (Beta) Članovi opozicionih stranaka koji su iz Lebana i Leskovca krenuli na današnji skup i protestnu povorku u Beogradu pod nazivom "Ne kapitulaciji", javljaju agenciji Beta da ih zaustavlja policija i da vozila upućuje na vanredne tehničke preglede.

Odbornik Zavetnika u Skupštini Opštini Lebane i član Izvršnog odbora te stranke Radovan Cvetković rekao je da je jedan autobus zaustavljen na obilaznici koja vodi ka Beogradu.

"Krenuli smo iz Leskovca organizovano. Ne da rušimo državu, već da našim vlastima pokažemo da nam je stalo do naše južne pokrajine Kosovo i Metohija. Krenuli smo na moleban i šetnju kroz Beograd", kazao je u video poruci Cvetković, snimljenoj ispred zaustavljenog autobusa.

Kako je objasnio, zaustavljanje i praćenje policije je krenulo od samog početka, od Lebana.

"Na železničkoj stanici u Leskovcu, gde smo imali dogovor da se okupimo, i tu nas je pratila policija. Čim smo izašli na magistralni put, policija nas je zaustavila i poslala vozilo na vanredni tehnički pregled", rekao je Cvetković.

On kaže da to nije slučaj samo u Lebanu i Leskovcu, već i u Prokuplju, gde je jedan kombi zaustavljen.

"Verovatno je naša vlast uzurpirala i policiju i na svaki mogući način želi da zaustavi narod da večeras mirnim putem šeta Beogradom, da pokažemo našim takozvanim prijateljima sa Zapada da nam nije stalo do tog nemačko-francuskog plana ili ultimatuma o južnoj srpskoj Pokrajini, takozvanoj Republici Kosovo", poručio je Cvetković.

Skup počinje u 18.00 časova, a Cvetković veruje da će na bilo koji način stići do željenog odredišta.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.