AAA

POLITIKA | 17.03.2023 19:20 > 17.03 21:22

Građani u protestnoj šetnji centrom Beograda protiv plana za Kosovo (FOTO/VIDEO)

  • FOTO: MILOS MISKOV
  • FOTO: MILOS MISKOV
  • FOTO: MILOS MISKOV
  • FOTO: MILOS MISKOV
  • FOTO: MILOS MISKOV

Pristalice Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske stranke (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) večeras su sa platoa ispred Hrama Svetog Save krenule u protestnu šetnju u znak protesta zbog prihvatanja evropskog plana za Kosovo.

Na čelu kolone koja se uputila ka spomeniku Caru Nikolaju II Romanovu prekoputa predsedništva, organizatori su istakli veliki transparent sa natpisom "Ne kapitulaciji", čime simbolično ukazuju da prihvatanje evropskog plana za Kosovo predstavlja izdaju nacionalnog interesa.
Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski rekla je prethodno novinarima da će šetnja, kao i samo okupljanje, biti mirni i dostojanstveni, te optužila vlast da su sprečavali na razne načine dolazak autobusa s njihovim pristalicama u Beograd.

Ona je kazala i da okupljeni danas podsećaju godišnjice martovskog nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji, te ponovo pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića da potpuno i bezuslovno odbije evropski plan za Kosovo.

Đurđević Stamenkovski je rekla i da su organizatori okupljanja dobili informacije da "režim priprema svoje grupe jurišnika i huligana kako bi kompromitovao skup".

Ona je nazvala današnji skup i velikim nacionalnim okupljanjem za odbranu Kosova i Metohije i istakla da se toga "režim uplašio".

"Mi branimo Kosovo i Metohiju i Ustav Srbije, a režim svoj rejting", rekla je predsednica Zavetnika, što su okupljeni propratili uzvicima "Srbija, Srbija" i "Kosovo je Srbija".

Organizotori su najavili i da će ispred spomenika caru Nikolaju II Romanovu govoriti i o svojim budućim aktivnostima i da ih neće uplašiti, kako su naveli, targetiranje i pretnje režima od prethodnih dana.

Skup obezbeđuje redarska služba organizatora skupa, dok je saobraćaj obustavljen i uz pomoć policije u ulicama kojima se kreće kolona.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.