AAA

POLITIKA | 18.03.2023 16:55 > 18.03 17:07

Dveri: Režim opstruisao raspravu o stanju u novinarstvu na sednici skupštinskog Odbora za kulturu

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković optužila je danas poslanike vladajuće većine da su na sednici skupštinskog Odbora za kulturu, "opstruisali" raspravu o stanju u novinarstvu u Srbiji.

Članovi tog odbora iz redova vladajuće većine izglasali su na jučerašnjoj sednici promenu dnevnog reda i skinuli prvu tačku koja se odnosila na stanje u novinarstvu u Srbiji posle čega su predsednik odbora Siniša Kovačević i ostali članovi iz opozicionih stranaka, napustili sednicu.
"Poslanici režima izveli su tu opstrukciju svesni da je Nacionalno okupljanje građana Srbije ispred Hrama Svetog Save početak njihovog kraja. O tome govori ne samo medijski linč državotvorne opozicije na svim režimskim medijima već i sinhronizovana SNS propaganda koja je Srbiju zasula posterima, video klipovima i natpisima kojima se državotvornoj opoziciji crtaju iste mete kakve su pre ubistva iscrtane i Oliveru Ivanoviću", navela je Milenković Kerković.

Ocenila je da poslanici vladajuće većine "imaju za cilj da koliko je moguće, spreče slobodnu reč u skupštini, kako onu o poražavajućem radno-pravnom položaju novinara ucenjenih povremenim i privremenim poslovima, tako i istinu o gotovo 3.000 kršenja Kodeksa etike u samo četiri meseca od strane rekordera u laži Alo , Informera, Večernjih novosti i drugih".

"Sprečili su za neko vreme da se na odboru čuje o novinaru Dejanu Zlatanoviću, uhapšenom pre više od mesec dana zbog verbalnog delikta, optuženom za nasilno rušenje ustavnog poretka, o dislociranju novinara iz zemlje, o pretnjama ubistvom i o linču nad opozicijom u lokalnim medijima u vlasništvu ljudi bliskih režimu a koji se finansiraju miliona evra novca svih građana Srbije", navela je potpredsednica Dveri.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.