AAA

POLITIKA | 16.12.2015 15:50 > 16.12 16:39

Odluka o referendumu je na Srbiji

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je na Srbiji da odluči o tome da li će da raspiše referendum o ulasku u EU. Devenport je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su referendumi održavani u nekim drugim zemljama kandidatima za članstvo u EU i podsetio da je u Hrvatskoj održan referendum pre nego što je postala članica.

On je naveo da Srbiju čeka veliki posao na implementaciji i otvaranju pregovaračkih poglavlja i dodao da će sledeća biti otvorena poglavlja 23 i 24 što je u skladu sa politikom EU o proširenju.

"Naravno da sledi posao za otvaranje drugih poglavlja. Evopska komisija je poslala već više od 10 skrining izveštaja o drugim poglavljima", rekao je Devenport.

Na pitanje da li će Srbija moći da se reši političkog uticaja na izbor tužilaca, on je kazao da je to zajednički cilj nezavisnost pravosudja, i da je to veliki element u akcionom planu poglavlja 23. "Efikasnost pravosudja je od velikog značaja, jer imamo veliki broj starih predmeta", dodao je Devenport.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Radiša16/12/2015 19:25

Strašno je! Ja i kad upali ringlu na šporetu da kuvam kafu pojavi se Devenport?! Ovaj će nas konačno sastaviti sa crnom zemljom..,

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.