AAA

POLITIKA | 17.12.2015 10:40 > 17.12 14:14

Ne vidi se izlaz iz svetske krize

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ni posle sedam godina ne vidi lagan i brz izlaz iz svetske krize, ali da je Srbija na dobrom putu ekonomskog oporavka.

"Znamo da ne možemo da se izvučemo iz globalne krize, jer smo mali, ali možemo da naučimo da se prilagodimo", rekao je Vučić na konferenciji britanskog časopisa Ekonomist "Svet u 2016" u beogradskom hotelu Metropol.

On je dodao da je ove godine Srbija imala investicije u iznosu od 1,6 milijardi, što je čini jednom od najboljih zemalja regiona, i najavio da se u 2016. godini očekuje još više ulaganja.

Vučić je kazao da je ove godine ostvaren privredni rast od 0,9 odsto, a da će sledeće godine on biti preko dva odsto.

"Uz malo sreće naredne godine imaćemo rast od 2,5 odsto, a od 2017. godine preko tri odsto, čime bi se približili najrazvijenijim zemljama EU", rekao je Vučić.

On je naglasio da će država nastaviti da radi na smanjenju deficita, unapredjivanju poslovnog ambijenta, kao i na rešavanju sudbine 17 zaštićenih preduzeća kojima je rok za privatizaciju produžen do kraja maja.

Premijer je istakao da će uspeh biti siguran jedino ako svi "rade i menjaju sebe", zbog čega je i veoma važno uvodjenje dualnog obrazovanja.

"Deca će, osim što će šest sati da idu u školu, dva sata raditi, a odrasli će morati šest sati da rade a dva da uče", kazao je Vučić.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.