AAA

POLITIKA | 14.05.2015 13:05 > 14.05 15:04

Oliver Antić: Rehabilitacija Mihailovića veliki dan za pravo i pravdu

Oliver Antić, pravni zastupnik predlagača rehabilitacije komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini, izjavio je da je danas veliki dan za pravo i pravdu, jer je sud odlučio da rehabilituje Mihailovića, i da bi ovaj dan trebalo da se slavi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Antić je novinarima ispred Višeg suda u Beogradu rekao da je u sastavu Jugoslovenske vojske u otadžbini bilo 10.000 Hrvata, 8.000 muslimana i 6.000 Slovenaca i da njihovi potomci treba da slave dan kada je Mihailović rehabilitovan.

"Oni su bili izvorni antifašisti, a ne oni koji su 1943. prešli u partizane, oni su osvetlali obraz sebi i svojim porodicama", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, Viši sud u Beogradu ispravio je istorijsku grešku učinjenu Mihailoviću.

"Pravo je nastalo kada je usvojeno načelo da se mora čuti druga strana, a oni nisu dali da se čuje druga strana", kazao je Antić.

Viši sud u Beogradu ranije danas usvojio je zahtev za rehabilitaciju Draboljuba Mihailovića, jer je prema oceni suda, on 1946. godine osuđen na smrt streljanjem u postupku koji nije bio fer i pravičan, a iz ideoloških i političkih razloga.
BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.