AAA

POLITIKA | 07.07.2016 19:10 > 07.07 20:06

Mr Ivan Kostić: Očekujem konstruktivan i efikasan rad Odbora za dijasporu i Srbe u regionu


Na konstitutivnoj sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu za predsednika Odbora izabran je mr Ivan Kostić, narodni poslanik poslaničke grupe Dveri.

Mr Ivan Kostić: Očekujem konstruktivan i efikasan rad Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

Povodom imenovanja za predsednika skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, mr Ivan Kostić izjavio je sledeće:

Drago mi je da su u ovom odboru ljudi, koji su bili članovi prethodnog odbora, a i ministri za Srbe u dijaspori i rasejanju, čije će iskustvo pomoći i meni i svima nama da naš rad bude što efikasniji.

Ono što mogu da obećam jeste, da ovaj odbor neće preferirati bilo kakvo stranačko nadgornjavanje i ovo će biti odbor gde bi  i svi mogli da nađemo zajednički interes u našem radu, da bismo ostvarili bolje rezultate i saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Zadatak koji treba da ispunimo ne bi trebao da bude deo bilo kakvih stranačkih podela i svadja.

Srpski pokret Dveri prihvata kritike narodnih poslanika, koje su uputili na predlog izbora predsednika ovog odbora, ali isto tako smatramo, da predlagač nije pogrešio sa izborom, da se predsednik ovog odbora izabere upravo iz redova Dveri.

Sa velikom odgovornošću mogu da kažem da je Srpski pokret Dveri poslednjih godina najviše uradio po pitanju saradnje sa dijasporom. Dveri su obišle 60 zajednica Srba u dijaspori, a već 17 godina sarađujemo sa našom omladinom u rasejanju, organizovali smo Sabore na kojima je prisustvovala omladina iz dijaspore, a i osnovali smo udruženje Srpska mreža, koje je povezivalo sve Srbe sveta.

Mi odlično poznajemo situaciju u dijaspori i naše iskustvo će pomoći u što boljem radu ovog odbora.

Ono što ćemo i uraditi jeste da ćemo intenzivirati saradnju sa Srbima u regionu i dijaspori i nadam se uz zajedničku pomoć svih vas, bez želje da kroz ovaj odbor ističemo našu poslaničku grupu.

Verujemo da ćemo imati dobar rezultat u radu, jer je dijaspora jedan ne iskorišćen resurs, kojem se moramo posvetiti kako bi poboljšamo odnos matice i rasejanja – zaključio je Kostić.

Biografija mr Ivana KostićaPažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.