AAA

POLITIKA | 12.07.2016 12:30 > 12.07 13:25

Vučić i Amendola o podršci Italije i ekonomskoj saradnji


Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Italije Vinćenco Amendola razgovarao je danas s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o podršci Italije evropskom putu Srbije i mogućnostima za unapredjene ekonomske saradnje.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Amendola je rekao da su italijanske kompanije koje posluju u Srbiji veoma zadovoljne uslovima i da se očekuju nove investicije italijanskih kompanija.

Amendola je premijeru Srbije preneo i poruku italijanskog šefa diplomatije Paola Djentilonija da Italija odmah počinje pripreme za održavanje sledeće konferencije o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa, kako bi donela konkretne rezultate u realizaciji infrastrukturnih projekata i doplrinela ekonomskom rastu i bezbednosti u regionu.

Vučić je izrazio zahvalnost Vladi Italije za kontinuiranu podršku u evrointegracijama i pomoć koju pruža u reformi pravosudja u Srbiji, kao i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Italijanski zvaničnik koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji danas je zajedno sa Vučićem prisustvovao uručenju obaveštenja o  infrastrukturnim projektima za zaštitu od poplava na području Loznice, Krupnja, Osečine i Kladova, završenim zahvaljujući donaciji italijanske vlade od 800.000 evra.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.