AAA

POLITIKA | 04.08.2016 21:25 > 04.08 21:43

Srbija nikada više neće dozvoliti pogrom poput 'Oluje'


Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak uveče u Busijama kraj Zemuna da je Srbija nikada više neće dozvoliti pogrom svog naroda poput onog u hrvatskoj akciji "Oluji", pre 21 godinu.

"'Oluja' više neće biti. Srbija se ne hvali svojom snagom, ali je dovoljno jaka da brine o svom narodu i nikada više nikome neće dozvoliti takav pogrom", rekao je Vučić na centralnoj državnoj manifestacija obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba iz Hrvatske 1995.

On je uputio izvinjenje tadašnjim izbeglicama jer u Srbiji u tom periodu nisu bili dočekani na pravi način.

"Hoću da kažem veliko izvini što su postojali oni u Srbiji koji su u trenutnu zločinačke 'Oluje' okretali glavu od vas i nisu dovoljno brinuli o svom narodu", rekao je Vučić.

Prethodno je parastos za sve stradale služio srpski patrijarh Irinej, a na manifestaciji u Busijama, pretežno izbegličkom naselju, govorio je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je izjavio da je srpski narod u Srbiji i RS kroz istoriju pretrpeo velike patnje i zločine, ali je preživeo i želi da živi u miru.

"Priredili su nam patnje kroz koje smo prolazili i pobedili smo zato što smo opstali i zato što živimo. Naša pobeda je život i naša osveta je život a naša želja je da živimo u miru i da svima damo mir", rekao je Dodik.

On se založio za jačanje dve države Srbije i RS kao i jačanje naroda.

"Moramo da uradimo sve da ojačamo naš narod i naše dve države Srbiju i RS i da smo svoji i na svome prkoseći svim ideologimaja koji su napravili Jasenovac, Jadovno, Prebilovce", rekao je Dodik.

On je naveo i da Srbi ne mogu da zaborave izbegličke kolone kao ni to što im hrvatske snage nisu dozvolile ni da odu.

"Tukli ste nas i ubijali, ali moramo da slavimo život", rekao je Dodik.

KOMENTARI

Broj komentara : 2

petar12305/08/2016 09:04

Kako nisko od Vučića koji je sam učestvovao u tim borbama SA Šešeljem i naslikavao se sa njim iznad Sarajeva.

komsaija05/08/2016 01:11

sta sirite mrznju! umesto da trazimo mir i medjusobno oprastanje!! pa dokle tako? vec preko 25 godina!! to stvarno nije normalno!! pozdrav od komsije iz Hrvatske

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.