AAA

POLITIKA | 14.10.2016 10:15

Stefanović podneo tužbu protiv Vesne Pešić


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović podneo je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv sociološkinje Vesne Pešić i glavnih urednica portala Peščanik Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, kao i tog portala kojom traži 200.000 dinara na ime povrede časti i ugleda, objavio je dnevni list Danas.

Kako list navodi, Stefanović je tužbu podneo zbog kolumne Vesne Pešić objavljene 14. maja u Peščaniku pod naslovom "Dosoljavanje", u kojoj autorka navodi da je "jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva" i da "do sada nismo otkrili zašto je baš njemu dodeljena uloga da ispadne najgluplji".

Povodom Stefanovićeve tužbe, Vesna Pešić je na društvenoj mreži Tviter napisala da je ministar tužio nju, urednice i Peščanik "za duševne boli" koje mu je nanela u tekstu o rušenju Hercegovačke.

"Oni tuže, ej", napisala je ona na Tviteru.

Tužbu je u ime Stefanovića podnela advokatska kancelarija Popović i Pantelić, a u njoj je navedeno da je Vesna Pešić novinar i da je "maliciozno i netačno preneta izjava tužioca povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici", koju je dao za RTS.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

mira14/10/2016 12:02

Ba.. hoćeš li već jednom zaćutati Ej...

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.