AAA

POLITIKA | 02.11.2016 13:20 > 02.11 14:05

Dosta je bilo traži od premijera da smeni Vulina

Pokret "Dosta je bilo" zatražio je danas od premijera Srbije Aleksandra Vučića da smeni ministra Aleksandra Vulina zbog pokušaja da u priču o pronalaženju oružja u Jajincima umeša i opozicione partije, kao i da "prestane da huška svoje marionete da kriminalizuju opoziciju".

"Najoštrije osudjujemo izjavu ministra Vulina kojom je optužio opozicione partije da stoje iza još nejasnog slučaja sa pronalaženjem arsenala oružja u Jajincima, a koje se prvo zvanično tumačio kao pokušaj atentata na premijera, a sada kao pokušaj ubistva njegovog brata. Ministar je opozicione prvake doveo u direktnu vezu sa kriminalom i uz pomoć najgrublje izmišljotine insinuirao njihovu kriminalnu povezanost sa ambasadom SAD u nekakvom protivustavnom delovanju", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je dodao da je Vulin na Radio-televiziji Srbije ocenio da je "slučaj Jajinci" počeo u izbornoj noći kada su stranke opozicije došle u Republičku izbornu komisiju, optuživši ih da su na taj način, kao i odlaskom kod američkog ambasadora Kajla Skota pokušali da izmene izborni rezultat.


"Ovo je skandalozno i opasno spinovanje ministra jer, ne samo da je brutalna izmišljotina da su opozicionari išli kod američkog ambasadora, već je još opasnija ocena koju vlast stalno ponavlja o nekakvom 'upadu' lidera opozicije u RIK... Poslednji je trenutak da premijer prestane da huška svoje marionete da kriminalizuju opoziciju i posebno pokret Dosta je bilo", navodi se.

"Dosta je bilo" je naveo i da se premijer do sada nije ogradio ili demantovao bilo koju izjavu ministra Vulina, "ma koliko besmislena bila", zbog čega se stiče utisak da Vulin govori ono što Vučić misli.

"Da li premijer razume koliko ovakvo neuračunljivo ponašanje ministra koga je sam odabrao, utiče na ugled i medjunarodni položaj Srbije? Kada su u pitanju ovako opasne optužbe vezane za mogući atentat i neustavno i kriminalno delovanje, kakve je izrekao ministar Vulin, premijer bi morao da se ogradi i da smeni ministra koji kriminalizuje opoziciju. U suprotnom, to će značiti da je ono što je rekao Vulin u stvari ono što misli, a ne sme da kaže, premijer. Paranoja i neuračunljivost nisu spojive sa mestom premijera Srbije", dodao je taj opozicioni pokret.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

anonimus02/11/2016 13:37

Poštovani g.Raduloviću, tražili Vi ili ne smenu bilo kog ministra, verujte sama će se vlast urušiti, onako od sebe, samo zbog gluposti kojima se bavi ovih dana....

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.