AAA

POLITIKA | 04.11.2016 17:30 > 04.11 17:32

Do kraja godine novi zakoni za borbu protiv korupcije

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da se do kraja godine planira donošenje novih zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i o organizaciji i nadležnosti državnih ogana u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije.

Kako je saopštilo ministarstvo, Kuburović je tokom razgovora sa novim šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oriciom kazala da je planirano da se do kraja godine usvoje izmene Krivičnog zakonika i Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

"Izmenama postojećih i donošenjem novih zakona, Srbija želi da dokaže doslednost u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", navela je Kuburović.

Ona je dodala da se radi i na unapredjenju kapaciteta Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i na donošenju novih i imenama postojećih ključnih propisa u toj oblasti.

Ministarka je ocenila i da posebna pažnja u narednom periodu mora biti posvećena jačanju kapaciteta i unapredjenju rada sistema pravobranilaštva u Srbiji, u čemu će kako je navela, od velikog značaja biti podrška Misije OEBS.

Kuburović i Oricio su se saglasili da će organizacija prve regionalne konferencije pravobranilaštva, čiji će domaćin biti Beograd, 24. novembra, doprineti unapredjenju sistema pravobranilaštva u Srbiji.

Dodaje se da je Oricio izrazio spremnost Misije OEBS da pomogne u sprovodjenju ključnih reformi u Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.