AAA

POLITIKA | 28.12.2016 19:10 > 28.12 19:53

Dveri Vučiću: Nismo znali da si takva kukavica

  • Foto: Dveri
  • Foto: Dveri
  • Foto: Dveri

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je krajnje vreme da se ispita korupcija u vrhu vlasti, kao i poreklo imovine predsednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića, ministara Milana Krkobabića i Zorana Djordjevića i svih aktuelnih funkcionera vlasti.

Tim povodom Obradović je danas iz Skupštine Srbije zatražio neke odgovore od premijera koji, kako kako navode Dveri, već, drugi mesec ne odgovara na pitanja poslanika čime "pokazuje da je jedna obična politička kukavica".

Jedno od pitanja Vučiću odnosilo se na bivšeg ministra Mladjana Dinikića, i to kako je moguće da jedan od aktera brojnih koruptivnih afera bude nevin?

"Kako je Dinkić, kao najveći pljačkaš i lopov u Srbiji, kako ga je ranije nazvao Aleksandar Vučić, i optužio ga da je opljačkao Nacionalnu štedionicu, banke ... i da je učestvovao u pljački Aerodroma i cementare Novi Popovac, danas potpuno nevin, i u medjuvremenu postao odličan Vučićev saradnik? Da li je on sada Dinkiću dao imunitet za pljačkanje Srbije", upitao je Obradović.

Obradović je zatražio od Agencije za borbu protiv korupcije hitno dostavi saznanja u vezi sa poslovanjem Fondacije Dragice Nikolić i da li su donatori Fondacije zauzvrat dobili bilo kakve povlastice ili privilegije.

"Želimo da znamo da li je Nikolić svojim postupanjem zloupotrebio javnu funkciju i nije više dostojan da bude predsednik države?", upitao je Obradović.

On je rekao da su mediji "otkrili" da je bogatstvo porodice Krkobabić, i to samo u nekretninama, vredno 1,8 miliona evra, porodice Vučić 1,1 milion evra, zatim da roditelji premijera imaju kuću u naselju Jajinci od 209 kvadrata, izgradjenu bez dozvole, kao i vikendice porodice Nikolić na Savi, ofšor firme ministra odbrane Zorana Djordjevića.

"Pitamo nadležne državne organe da li će se zakon primenjivati i u slučaju predsednika, premijera i ministara kao i prema običnim gradjanima? Šta radi Agencija za borbu protiv korupcije i da li bilo ko u Srbiji veruje da Vučić živi od 100.000 dinara plate i nema nikakve druge prihode", naveo je on.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

djeno29/12/2016 14:32

zahvaljujuci stranom faktoru ova stranajka je usla u Skupstina da kalja obraz i dostojanstvo SRbije

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.