AAA

POLITIKA | 11.01.2017 16:45 > 11.01 17:29

Dačić: Štitim interese Srbije, drugo me ne zanima

Ministar spoljnih poslova Ivica Daćić izjavio je danas svojim oštrim izjavama brani interese Srbije i da ga drugo ne zanima.

Dačić je za B92 rekao da on ne predstavlja ni EU, ni Rusiju, ni SAD već Srbiju i njene interese i negirao da njegove reče ruše odnose u regionu.

"Pa ne rušim ja svojom retorikom to, nego oni svojim odlukama. A valjda je potrebno imati čiste račune", rekao je Dačić.

Šef diplomatije je rekao da su su on i premijer Aleksandar Vučić više puta razgovarali s predstavnicima zemalja regiona i skrenuli ima pažnju koliko je Kosovo značajno za Srbiju i dodao da ne može da razume da "jedan Japan, Južna Koreja, Kolumbija, Peru imaju više razumevanja za srpske interese nego Crna Gora ili Makedonija".

Na pitanje da li svojim izjavama ugrožava odnose s EU, Dačić je rekao da je on ministar spoljnih poslova Srbije, a ne "šef ekspoziture EU".

"Nisam ni honorarni saradnik ili profesionalno angažovan ruski špijun, niti imam bilo kakve veze sa američkom administracijom, niko me ne zanima, zanima me samo Srbija", rekao je Dačić.

Povodom izjave bivšeg šefa misije UN na Kosovu, Danca Sorena Jesen-Petersena da Srbija čini sve kako bi destabilizovala nezavisnost Kosova, Dačić je rekao da Jesen-Petersen treba da "ćuti i neka gleda svoja posla" dok Danska ne prizna Grenland i Farska ostrva.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

keja12/01/2017 09:16

Ali ne na račun drugih...

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.