AAA

POLITIKA | 11.02.2017 18:45 > 11.02 18:48

Direktori ucenjuju zaposlene za 'sigurne glasove'

Ne postoji funkcioner ili direktor u opštini Vrbas koji nije dobio kvotu "sigurnih glasova" koje mora prikupiti kako bi "opravdao poverenje", odnosno potvrdio radno mesto koje je dobio zahvaljujući pripadnosti Srpskoj naprednoj stranci (SNS), piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

"Da se razumemo, stranke su i ranije skupljale sigurne glasove, ali su retko prelazile granice svog biračkog tela. Znalo se kome se poverava taj posao i od koga se traži potpis. Ovoga puta toga nema. Svi funkcioneri su dobili liste koje moraju da popune jer su, istini na volju, svi došli na funkciju po partijskoj liniji. Kako su oni uslovljeni, za očekivati je da i oni uslovljavaju svoje zaposlene da im daju potpis”, rekao je za VOICE izvor iz vladajuće koalicije u Vrbasu.

Na društvenim mrežama nedavno je objavljeno da direktorka škole u Ravnom Selu Snežana Stanar prikuplja sigurne glasove za SNS.

Igor Rendić iz Ravnog Sela je objavio dokument za koji tvrdi da je autentičan, iako na njemu nije upisano ni mesto ni ime onoga ko sakuplja glasove.

"Većina listića objavljenih na društvenim mrežama je takva. Ne piše ni koja stranka, ni ko skuplja. Za ovaj koji sam objavio znam odakle potiče, jer verujem osobi koja mi ga je dostavila. Iz opravdanih razloga, ne želim da otkrivam ime osobe, iako verujem da će nakon moje objave neki zaposleni u školi imati problema", rekao je Rendić, inače aktivista Demokratske stranke (DS).

Snežana Stanar je negirala optužbe i kazala da redovno pred izbore atmosfera u selu postane "uzavrela".

"U kolektivu imamo simpatizere raznih stranaka, ali su trenutno sva tri predstavnika lokalne samouprave u školskom odboru iz SNS. Pretpostavljam da su aktivni, ali niti znam čime se bave, niti učestvujem u tome", kazala je Snežana Stanar.

"Skupljala je sigurne glasove za nas, zašto sada ne bi i za naprednjake", kazali su u opštinskom odboru DS-a.

Goran Roganović, predsednik Samostalnog sindikata u Vrbasu, naveo je da je taj sindikat poslednjih dana primio više anonimnih poziva.

"Ljudi pitaju kakve posledice mogu da snose ukoliko žele da se upišu na listu 'kapilarnog glasa', a boje se da se predstave. Jedino što znamo je da su posredi javna preduzeća i ustanove. Zato upućujemo za početak javni apel svim izbornim učesnicima da se uzdrže od agitovanja na radnom mestu, koje je zabranjeno Zakonom o radu. Ukoliko se ova praksa nastavi, sindikat će u ime ugroženih podnositi prijave protiv onih koji se bave nedozvoljenim radnjama", rekao je Roganović.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Dr Miggyy i dr Drakče12/02/2017 09:37

SAMO HVALITE ME! Izbori nisu još raspisani, ali kao preventiva skoro da ne postoji funkcioner ili direktor koji nije dobio kvotu "sigurnih glasova" koje mora prikupiti kako bi "opravdao poverenje", odnosno potvrdio radno mesto koje je dobio zahvaljujući pripadnosti SNS. Da se razumemo glasanje je po ubeđenju i tajno. Kako će aktivisti SNS da to kontrolišu, oni znaju, no to je kršenje ljudskih prava i dostojanstva. Čelnici SNS su toliko sigurna da će pobediti u prvom krugu, pune novine sa takvim prognozama. Dalje od ovih je otišao, kako piše Kurir, generalni director RTB Bor, Blagoje Spaskovski iliti Sosa se dosetio i otišao još i dalje, zaposlene organizuje i tera ih da ga hvale po društvenim mrežama, medijima i ulicama, ali i da kritikuju medije koji loše pišu o njemu.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.