AAA

POLITIKA | 12.02.2017 16:05 > 12.02 16:10

Nikolić i Vučić čestitali novom predsedniku Nemačke

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić su čestitali Frank-Valteru Štajnmajeru današnji izbor za predsednika Savezne Republike Nemačke.

Nikolić je poručio da Nemačka ostaje jedan od najvažnijih partnera Srbije u jačanju regionalne saradnje i procesu približavanja Evropskoj uniji.

"Dozvolite mi da Vam povodom izbora na funkciju predsednika Nemačke, u ime gradjana Srbije i u svoje ime, uputim iskrene čestitke i najlepše želje za uspeh u obavljanju ove odgovorne dužnosti", piše u čestitki Nikolića.

Nikolić je naveo da očekuje da će Štajmajer biti prvi nemački predsednik koji će posle više decenija posetiti Srbiju, što bi, kako je ocenio, dalo "značajan impuls" i u velikoj meri doprinelo unapredjenju sveukupnih bilateralnih odnosa, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je novoizabranom predsedniku Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru uputio "najiskrenije čestitke i najbolje želje za uspeh u radu na novoj dužnosti" i izrazio uverenje da će "ostati na čvrsto utemeljenom putu uspeha, prosperiteta i blagostanja za sve građane Nemačke".

"Republika Srbija veoma ceni podršku Savezne Republike Nemačke na našem evropskom putu i svim naporima koje ulažemo u očuvanje regionalnog mira i stabilnosti kao osnovnog preduslova za ekonomski rast i napredak. Budite uvereni da će Srbija ostati iskren i odan prijatelj i partner Nemačke", poručio je Vučić.

Premijer Srbije je izrazio nadu da će "dobre bilateralne odnose pratiti još bolje ekonomske veze i da ćemo moći da privučemo još više nemačkih kompanija voljnih da investiraju u našu zemlju, jer stvaramo dobro poslovno okruženje, kao rezultat teških, ali ispravnih ekonomskih reformi, koje Vlada Srbije uspešno primenjuje", piše u čestitki Vučića.

Frank-Valter Štajnmajer, doskorašnji ministar spoljnih poslova, danas je odlukom velike većine poslanika izabran za novog predsednika Nemačke pošto je imao podršku "velike koalicije" nemačke kancelarke Angele Merkel.

Glasanje za predsednika održano je nekoliko meseci pred parlamentarne izbore u Nemačkoj, na kojima će Merkel pokušati da dobije i četvrti mandat.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.