AAA

POLITIKA | 16.02.2017 12:10 > 16.02 14:46

Vučićeva kandidatura ishitrena, a ne Nikolićeva

Članica poslaničkog kluba "Nova Srbije Za spas Srbije" Dijana Vukomanović ocenila je danas da je ishitren potez u vezi s kandidaturom za predsedničke izbore u Srbiji učinio Aleksandar Vučić, a ne Tomislav Nikolić.

Ona je za N1 kazala da, ukoliko se ispostavi da je najava Nikolićeve kandidature tačna, sigurno biti drugog kruga izbora.

Po njenoj oceni, odluka Nikolića da se kandiduje stabilizuje političku situaciju i vraća je u ustavne okvire, jer je Vučić narušio uobičajeni protokol i prvi put se dogadja da se aktuelni predsednik Vlade kandiduje za predsednika Republike.

"Ishitreni potez učinio je Vučić, a ne Nikolić... Njegova kandidatura je neočekivana s obzirom da je Vlada Srbije inaugurisana u avgustu. Rekla bih da je to jedan od najriskantnijih poteza od 2012. On najviše rizikuje, i svi koji podržavaju njegovu kandidaturu. U slučaju da ne uspe da pobedi, on gubi sve i Vladu, i poziciju unutar SNS. Prerano je istrčao na teren i pokazuje političku nezrelost", ocenila je ona.

Vukomanović je kazala da se sa tri "rodonačelnika" Srpske radikalne stranke u predizbornoj trci Nikolićem, Vučićem i Šešeljom, njihovo biračko telo lomi na tri dela čime jačaju šanse opozicionih kandidata.

Vukomanović je dodala da je njena nekadašnja stranka Socijalistička partija Srbije, u opasnosti da postane "žrtveni jarac", jer je Vučića podržala pre no što se Nikolić izjasnio o kandidaturi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.