AAA

POLITIKA | 16.02.2017 12:25 > 16.02 12:55

SDPS podržao Aleksandra Vučića

Izvršni odbor Socijaldemokratske partije Srbije odlučio je danas da na predstojećim predsedničkim izborima podrži predsednika Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića kao zajedničkog kandidata vladajuće koalicije.

U saopštenju SDPS-a navodi se da tu odluku do kraja nedelje treba da potvrde i najviši stranački organi i da upravo sada, kada se svakodnevno povećava broj kandidata, postaje i potreba za većim jedinstvom unutar vladajuće koalicije, koja će omogućiti da Aleksandar Vučić pobedi u prvom izbornom krugu.

"Ta pobeda u prvom krugu nije stvar hira, niti puke želje za trijumfom, već proste činjenice da će se u eventualnom drugom krugu, svi opozicioni kandidati ujediniti u nameri da pobede Aleksandra Vučića. Jedino pobeda kandidata vladajuće koalicije može da obezbedi ostvarivanje dva ključna prioriteta zemlje: punu političku i društvenu stabilnost i nastavak ekonomskih reformi", navodi se u saopštenju.

SDPS je dodala da će upravo zbog toga dati puni doprinos u kampanji Aleksandra Vučića.

Glavni odbor SNS-a trebalo bi sutra da potvrdi odluku Predsedništva te stranke da će premijer Srbije Aleksandar Vučić biti predsednički kandidat te stranke. Beogradski mediji preneli su sinoć da će se kandidovati i aktuelni predsednik Srbije i osnivač SNS-a Tomislav Nikolić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.