AAA

POLITIKA | 16.02.2017 12:50 > 16.02 14:39

Marković: Kandidatura Vučića državni, a ne lični interes

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma ocenio je danas da je kandidatura Aleksandra Vučića za predsednika Srbije u državnom, a ne ličnom interesu.

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) u utorak je odlučilo da kandidat za predsednika bude premijer Aleksandar Vučić , a potom je, sinoć, aktuleni predsednik Srbije Tomislav Nikolić po nezvaničnim navodima odlučio da ponovo kandiduje za tu funkciju.

Marković je u pisanoj izjavi naveo da "niko od srpskih političara ne bi otišao sa više na nižu funkciju, kao što Vučić želi da se kandiduje za predsednika Srbije, a da su pri tom ingerencije premijera daleko veće do predsednika Republike".

"To govori da Vučićeva kandidatura nije iz njegovih ličnih interesa, već iz interesa države i gradjana Srbije", naveo je Marković.

On je u pisanoj izjavi ukazao i da "sve ankete" govore da, ukoliko se Vučić ne bi kandidovao, postoji mogućnost da pobedi neko iz opozicije.

"Onda nestaje politička stabilnost, ekonomska sigurnost i dovodi se u pitanje dolazak stranih investitora. Na taj način bi Srbija bila vraćena 15 godina unazad.., i zato je Vučić kandidat JS za predsednika Srbije" zaključio je Marković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.