AAA

POLITIKA | 16.02.2017 17:25 > 16.02 18:56

Radulović: Potreban dogovor o jednom kandidatu (VIDEO)

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića i "raskol" u vladajućoj koaliciji i Srpskoj naprednoj stranci otvara ozbiljan i velik prostor za opoziciju da sa jednim predsedničkim kandidatom pobedi na izborima.

"Zahtevamo od svih kandidata da stave svoje lične ambicije sa strane. Ima još dovoljno vrmena da dodje do dogovora", rekao je Radulović agenciji Beta.

On je kazao da je neophodna pobednička izborna strategija, jer ukoliko do toga ne dodje u Srbiji će uslediti pet godina mraka.

"Osećamo odgovornost, imamo veliku podršku gradjana i cilj ovih izbora je pobediti protivničkog kandidata SNS i dovesti i vratiti državu gradjani i uspostaviti red u zemlji, što nije učinjeno posle 5. oktobra", rekao je Radulović. 

On je kazao da se dešavanjem sa najavljenom kandidaturom Nikolića vrlo jasno pokazalo zbog čega vredi čekati i zbog čega se ne treba izletati o tome ko će biti kandidat opozicije.

Kako je dodao, DJB će sačekati da se "ova saga" završi i konačno dobije odgovor ko će biti kandidat Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i da li će biti parlamentarnih izbora, s obzirom da se u aktuelnoj situaciji parlamentarna većina "popirlično trese".

Radulović je rekao i da je jasno da je Nikolić tražio ili da ga Vučić podrži kao predsedničkog kandidata SNS na izborima ili da ako Vučić želi sam da trči u izbornoj trci onda vrati stranku Nikoliću i postane predsednik Vlade.

On je ponovio da DJB zahteva od Vučića da podnese ostavku na mesto predsednika Vlade jer je nemoralno je da sa te pozicije trči predsedničku trku i ponovio zahtev za istovremeno održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora.

Ruska agencija Sputnjik sinoć je prva prenela da je Nikolić odlučio da se opet kandiduje, a potom je ta informacija još nekim beogradskim medijima nezvaničnio potvrdjena u kabinetu predsednika Srbije. Nikolić prethodnih meseci nije krio želju za novim predsedničkim mandatom i za to je očekivao podršku SNS, na čijem čelu je bio sve do 2012. godine kada je podneo ostavku pošto je izabran za predsednika Srbije.

Glavni odbor SNS sutra bi trebalo da donese zvaničnu odluku o kandidaturi Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji , nakon što je ga je u utorak jednoglasno predložilo Predsedništvo SNS.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 1

maxx16/02/2017 19:56

Bojim se da su I Nikolic I Vucic u zelji za vlast zaboravili da su tu da sluze za dobro naroda, na to su se zakleli.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.