AAA

POLITIKA | 16.02.2017 18:40 > 16.02 19:05

Tadić: Kandidatura Nikolića šamarčina Vučiću

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da vest o odluci Tomislava Nikolića da se kandiduje za predsednika Srbije pokazuju da je sve politička trgovina i da je sada prilika za opoziciju da se ujedini, promeni vlast i vrate demokratske institucije.

"Sada imamo situaciju u kojoj se vidi da je sve bila laž  -  i njihovi (Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića) odnosi su laž i državno jedinstvo je laž i principijelnost o kojoj govore i podrška jedno drugom, jer je sve zavisilo samo od trgovine", ocenio je Tadić u izjavi agenciji Beta povodom najave da bi Nikolić mogao biti kandidat za predsednika Srbije.

On je kazao da je Nikolić pustio "udicu" da će se kandidovati posle čega je nastala konsternacija u vladajućoj koaliciji koja je "već proslavila pobedu Vučića na slavi kod (lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića) Palme u Batočini".

Tadić je ukazao da je Nikolić danas posle više sati ćutanja izašao sa informacijom da hoće da se dogovori i da je na taj način podigao sebi cenu kao na političkoj pijaci.

On je istakao da je sada prilika da opozicija konačno ponovo sedne za sto i razmotri nastalu situaciju i vidi da li treba izaći sa jednim kandidatom ili ono što je Vučić želeo, sa više kandidata da bi se razmrvilo biračko telo i "on (Vučić) prošao glatko, kao kroz sir, na ovim izborima".

"Njemu je Nikolić bacio izazov ovog trenutka u lice i to i jeste jedna šamarčina s obzirom da je do sada bio neprikosnoven u svakom smislu", ocenio je Tadić.

Po njegovim navodima, opozicija treba da se sabere i vidi kakvi su sledeći potezi vladajuće koalicije, ali  i Socijalističke partije Srbije i Ivice Dačića, koji bi možda ako Nikolić ostane kandidat ipak pod pritiskom stranke i mogao da se kandiduje.

"Sada je prilika da opozicija pokaže da ima racionalno ponašanje i pokaže da razmišlja o gradjanima i budućnosti zemlje i da sednemo i razmislimo i da na njihov potez odgovorimo političkim otvaranjem koje oni ne očekuju", rekao je Tadić.

On je kazao i da će se sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem sigurno sastati danas ili sutra, a i liderima raznih stranaka u nastojanju da nadje racionalno rešenje.

Tadić je rekao i da je opozicija dobila šansu, da ne sme da je propusti jer će u suprotnom gradjani plaćati cenu ako ne dodje do promene vlasti.

"Ovo je šansa da se isprave greške iz prošlosti koje smo i mi činili i da se Srbija konsoliduje i uspostavi demokratija, obezbedi kritička javnost i sloboda medija", rekao je Tadić.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 1

sole16/02/2017 21:50

Ti si svoju sansu propustio dok si bio u koaliciji sa SPSom.Mogao si da se obratis za pomoc Dr Slavici Djukic Dejanovic,sada ti je kasno.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.