AAA

POLITIKA | 17.02.2017 10:45 > 17.02 11:12

PUPS podržao Vučićevu kandidaturu za predsednika Srbije

Predsedništvo Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) na današnjoj sednici je dalo punu podršku kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, saopštila je ta stranka. Navedeno je da je Predsedništvo PUPS-a ocenilo da su "reformski kurs Aleksandra Vučića i njegovi napori da se postigne dugoročna stabilnost, od najvećeg značaja za gradjane Srbije".

PUPS je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) čiji je Vučić predsednik.

Glavni odbor SNS-a večeras bi trebalo da donese zvaničnu odluku o kandidaturi Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.


Predsedništvo SNS-a 14. februara odlučilo je da Glavnom odboru predloži da Vučić bude kandidat. U medjuvremenu su mediji preneli da je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio da se opet kandiduje.


Nikolić prethodnih meseci nije krio želju za novim predsedničkim mandatom i za to je očekivao podršku SNS, na čijem čelu je bio sve do 2012. godine kada je podneo ostavku pošto je izabran za predsednika Srbije.

Svi opštinski i gradski odbori SNS-a juče su održali sednice na kojima su odlučili da podrže Vučićevu predsedničku kandidaturu.

Vučića su podržali i drugi koalicioni partneri Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića, Jedinstvena Srbija Dragana Markovića i SDPS Rasima Ljajića.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.