AAA

POLITIKA | 17.02.2017 11:05 > 17.02 11:14

DSS: Devetogodišnjica politike kojom se saučestvuje u dezintegraciji Srbije

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je da danas nije samo devet godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, već i devet godina vodjenja politike srpskih vlasti kojom se saučestvuje u uspostavljanju nezavisne države Kosovo. "Danas, devet godina posle samoproglašenja nezavisnosti Kosova, na Kosovu i Metohiji više nema najvažnijih srpskih institucija, a u Biselu se po diktatu Evropske unije i Vašingtona zaključuju neustavni sporazumi čijim sprovodjenjem se zaokružuje njegova državnost", saopštila je DSS.

Ta stranka je ocenila da je politikom Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, po kojoj Evropska unija nema alternativu, Srbija pristala da se odrekne dela sopstvenog naroda i teritorije.

"Godišnjicu samoproglašenja nezavisnosti predsednik Kosova, predsednik vlade Kosova i šef kancelarije EU obeležili su polaganjem kamena temeljca carinskog prelaza Merdare. To je samo jedna od posledica Sporazuma o integrisanom upravljanju granicama koji su predstavnici Srbije potpisali u Briselu. Zato bi bilo sasvim prirodno da je uz Hašima Tačija i Ise Mustafe i aktuelni predsednik Vlade Srbije, kao i svi predsednici srpskih Vlada nakon 2008. godine, ubace lopatu betona u temelj carinskog prelaza kojim se učvršćuje instaliranje druge albanske države na tlu Srbije", navodi DSS.

Kosovo je 17. februara 2008. proglasilo nezavisnost koju Srbije ne priznaje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.