AAA

POLITIKA | 17.02.2017 12:30 > 17.02 12:37

Tadić: Janković i Jeremić da razgovaraju o jednom kandidatu opozicije

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da budući kandidati za predsednika Srbije Saša Janković i Vuk Jeremić treba da sednu za sto i razgovaraju o tome da li postoji mogućnost da opozicija ima jednog kandidata.

Na konferenciji za novinare, Tadić je rekao da, s obzirom na mogućnost istovremenog održavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora, Jeremić i Janković treba da razmotre da se jedan kandiduje za predsednika a drugi za premijera, u zamenu za medjusobnu podršku.

Tadić je rekao da je politička odgovornost u ovom trenutku na opozicionim kandidatima koji ne pripadaju strankama i dodao da je juče o tome razgovarao sa Jankovićem, kao i da će učiniti napor "da narednih dana ili sati" razgovara o tome i sa Jeremićem.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

MICHEL Miladin Maricanovi17/02/2017 17:17

Slažeme se da je najracionalnije rešenje da opozicija ima jednog kandidata ,Međutim obzirom na započete kampanje Jankovića iJeremća ,smatram da je momenatda se Janković i Jeremić dogovore da u drugom krugu ko bude imao slabije rezultate da podršku ko bude imao bolje rezulčtate. Ovo iz razloga što i jedani drugi kandidat nemaju podršku istih glasača te bi bilo logično pokupiti glasove oba kandidata .Predlog da kandidati postignu dogovor i da se kandiduju jedan za Predsednika a drugi za Premijera je veliki rizik .SREČNO !MICHEL

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.