AAA

POLITIKA | 20.02.2017 12:40 > 20.02 13:01

Tri poslanika napustilo pokret Dosta je bilo

Tri poslanika Dosta je bilo saopštila su danas da su napustili taj pokret i poslanički klub jer se rukovodstvo samo deklarativno zalaže za principe demokratije i transparentnosti.

Poslanički klub DJB-a napustili su Sonja Pavlović, Aleksandra Čabraja i Jovan Jovanović. 
"Na ovaj težak korak odlučili smo se kada se ispostavilo da su uzaludna sva nastojanja da se organizacija, odnosno buduća stranka, utemelji na principima demokratije i transparentnosti, za koje se rukovodstvo deklarativno zalaže", piše u zajedničkom saopštenju.

Oni smatraju da je propušten trenutak da se, kako je bilo najavljeno, na "talasu entuzijazma posle odličnih izbornih rezultata", napravi politička partija jasnog profila zasnovana na demokratskim principima, kao i da se uz odlučan, ali dostojanstven i dobro utemeljen nastup u Skupštini, DJB nametne kao neprikosnovena alternativa sadašnjoj vlasti.

Bivši poslanici DJB-a su takodje uvereni da veliki deo članstva i simpatizera pokreta deli ovakvo mišljenje.

Kako su istakli, jedna od najznačajnijih posledica nepostojanja demokratskih procedura u okviru organizacije, odnosno ignorisanja mišljenja članstva, jeste i odugovlačenje sa donošenjem odluke o tome kako će DJB nastupiti na predstojećim predsedničkim izborima.

Time je marginalizovana uloga pokreta u ovom, po njihovoj oceni, presudnom izbornom ciklusu, a svaka odluka koja bude doneta u narednim danima biće shvaćena kao zakasnela, iznudjena i neiskrena.

"Stoga ćemo, u saradnji i nakon konsultacija sa onim članovima i simpatizerima DJB-a koji će slediti naš primer, u narednim danima izneti stav u vezi sa ovim izborima", piše u saopštenju.

Pavlovićeva, Čabraja i Jovanović veruju i da sa Dosta je bilo i dalje dele zajedničke ciljeve stvaranja uredjene i prosperitetne države, ali i da bitno drugačije gledaju na metode kojima ti ciljevi treba da se ostvare.

"Gradjanima Srbije je potrebna jasno politički profilisana organizacija koja će se boriti za pristojnu državu, ona za koju su sredstva ostvarenja ciljeva podjednako važna kao i sami ciljevi. Spremni smo da učestvujemo u izgradnji jedne takve organizacije i želimo mnogo uspeha našim dosadašnjim kolegama iz Pokreta", piše u saopštenju. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.