AAA

POLITIKA | 04.03.2017 18:10 > 04.03 21:36

Jeremić: Kandidovao sam se da bi svi ponovo živeli pristojno


Budući predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas, na prvoj predizbornoj konvenciji u Čačaku, da se kandiduje da bi svi ponovo mogli da žive pristojno od svog rada i obećao da će zaposliti Srbiju i iz pepela podići industrijske gigante.

Jeremić je rekao da Srbija nije zemlja jeftine radne snage, već vrednih sposobnih i kvalifikovanih radnika kojima ne treba dualno obrazovanje, nego "obrazovana i odgovorna vlast koja će im omogućiti da pokažu šta znaju i koja neće tražiti slepu odanost vodji i partijsku knjižicu".

"Ako smo nekada izvozili vagone, traktore, mašine, možemo to i danas. Nije valjda naša sudbina da nosimo pelene i klečimo na radnom mestu, nije ovaj narod to zaslužio. Neće više uvoznički lobi i moćnici bliski vlasti da rasturaju ono što su generacije stvarale", rekao je Jeremić.

On je kazao da se kao predsednik Srbije neće baviti deljenjem ordenja dok selo propada, a domaćini postaju socijalni slučajevi.

Kako je dodao, zahtevaće podizanje subvencija i otkupnih cena, donošenje zakona o poljoprivrednim zadrugama kao i zaštitu domaćih proizvoda od nelojalnog uvoza iz Evropske unije.

"Dok ja budem predsednik ,stranci neće kupovati poljoprivredno zemljište ili ga dobijati u zakup kroz sumnjive pogodbe. U suprotnom doživećemo da nam Arapin bude gazda, a da nas Nemci uče svinjogojstvu. Zato im poručujem i ovo ne gubite veme tajnim pregovorim o prodaji EPS-a ja vam taj zakon neću potpisati", naglasio je Jeremić.

On je kazao da će se zalagati za bolju zdravstvenu zaštitu, bolje uslove lečenja, za to da deca ne odlaze iz Srbije, za oporavak infrastrukture u lokalnim sredinama i zaštitu penzionera prema kojima je, kako je kazao, sadašnji režim pokazao veliku surovost oduzimanjem dela penzije.

On je kazao da ono u šta on želi da ulaže nije trošak već investicija mnogo preča od Beograda na vodi i autoputa prema Albaniji, a mladima je poručio da će napraviti zemlju kojom će se ponositi i u kojoj će moći uspešno raditi i mirne duše osnovati porodice.

Jeremić je kazao i da je potrebno zemlju da vodi neko ko se razume u medjunarodne odnose i istakao da njemu neće trebati Toni Bler "da ga vodi za ruku i da mu govori šta da priča i kako da se ponaša".

"Srbiju će da cene zbog toga što jeste i može, a ne zbog ustupaka koje će neko u njeno ime davati šakom i kapom, zaustavićemo pogubnu trgovinu u kojoj se domaći vlastodršci dodvoravaju strancima predavanjem nacionalnih resursa i Kosova, a zauzvrat dobijaju zeleno svetlo da nad narodno sprovode represiju", rekao je Jeremić.

On je govor završio rečima da će se na "uskršnju zoru roditi pobeda nad strahom, nad silom, pohlepom i laži".

Konvencija je održana u hali sportova "Mladost", u koju je Jeremić došao u pratnji supruge Nataše. Konvencija je počela intoniranjem himne "Bože pravde", a Jeremić je na binu izašao uz zvuke "Marša na Drinu".

Okupljeni su nosili zastave Srbije.

Prisutni su bili ider Nove Srbije Velimir Ilić, lider "Zajedno za Srbiju" Dušan Petrović i predsednik "Zajedno za Šumadiju" Veroljub Stevanović.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.