AAA

POLITIKA | 07.03.2017 08:50 > 07.03 09:38

Policija sprečila aktiviste da dočekaju gradonačelnika

Predstavnicima Inicijative Ne da(vi)mo Beograd policija jutros nije dozvolila da ispred Skupštine grada dočekaju gradonačelnika Sinišu Malog i od njega lično zatraže ostavku.

Veliki broj policajaca dočekao je tridesetak aktivista Inicijative ne da(vi)mo Beograd, koji su kordonima sprečili njihov prolaz i nameru da ispred glavnog ulaza dočekaju gradonačelnika, a sve je prošlo bez incidenata.

Predstavnik inicijative Radomir Lazović rekao je agenciji Beta da će njihovi aktivisti nastaviti da primenjuju nenasilne metode kojima zahtevaju ostavku gradonačelnika i odgovornost za rušenje objekata u beogradskom naselju Savamala.

"Nije lako danas biti policajac, čuvati kriminalce od gradjana koji mirno protestuju ne dozvoti im da prodju. Policija nas je zaustavila na svim prilazima Skupštini grada", kazao je Lazović.    

On je rekao pozvao je gradjane da na fejsbuk stranici "Ne da(vi)mo Beograd prate šta se dešava i da se uključe u te aktivnosti, a kako je dodao uskoro će im biti upućen i formalan poziv.

"Ne želimo da odajemo ništa, nikakve naše korake možda ćemo se ponovo pojaviti sutra, možda prekosutra. Gradjani su tu i čekaju da Siniša Mali podnese ostavku". kazao je Lazović.
 
Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" u proteklih nekoliko meseci organizovala je više akcija i protesta zbog rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala. Oni traže ostavku gradonačelnika i kažnjavanje odgovornih.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u junu prošle godine da iza tog rušenja stoje najviši organi gradske vlasti.

Objekte koji se nalaze na delu parcele planirane za projekat "Beograd na vodi" porušila je grupa ljudi maskiranih "fantomkama" u noći posle parlamentarnih izbora 24. i 25. aprila 2016. godine.

Gradjani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih nepoznate osobe maltretiraju i da im oduzimaju mobilne telefone, ali policija nije izašla ni na jedan poziv.

Sa rušenjem tih objekata gradonačelnika Sinišu Malog nedavno je povezala njegova bivša supruga Marija Mali.

Ona je rekla da joj je bivši suprug ispričao da je organizovao rušenje "nekih kolibica" u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj Savamali, uz navode da je morao da otkloni smetnje u izgradnji projekta "Beograd na vodi".

Od kako je ta izjava objavljena pozive za dogadjaje kojima prisustvuje gradonačelnik Mali, prestale su da dobijaju pojedine beogradske redakcije, a kako iz Inicijative navode pitanja mogu da postavljaju samo "podobni novinari".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.