AAA

POLITIKA | 07.04.2017 12:10

Stamatović: Uvesti video-nadzor i otiske prstiju na biračkom mestu

Podržavam zahteve desetina hiljada studenata i gradjana koji širom Srbije protestuju zbog izborne kradje na minulim predsedničkim izborima , izjavio je kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović, napominjući da to govori iz pozicije predsedničkog kandidata jer će to ostati sve do okončanja ovog, najneregularnijeg izbornog procesa u Srbiji, od 1990. godine naovamo, ali istupa i kao čovek koji je, „na slobodnoj teritoriji Zlatibora“, najubedljivije pobedio Aleksandra Vučića.

Pridružujem se svim studentskim zahtevima, pa i onom za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali kao političar insistiram da izbori treba da uslede tek pošto se, prethodno, urede birački spiskovi, izbace mrtvi i nepostojeći, a ubace diskvalifikovani gradjani sa biračkim pravom, te obezbede ravnopravni medijski uslovi za sve učesnike. Zahtevam i da se video-nadzorom pokriju sva biračka mesta u Srbiji, a glasači identifikuju i otiskom prsta. Ako Vučić ne namerava da pokrade i sledeće izbore, sve je ove preduslove moguće rešiti za samo mesec dana – rekao je Stamatović.
On je zatražio i da, umesto besprizornih optužbi na račun studenata da su pocepali papirne panoe sa imenima i slikama žrtava NATO agresije, "režim pohapsi svoje provokatore, jer cela Srbija zna ko je učinio tu gnusobu".

Stamatović smatra da bi jedino pravo izvinjenje studentima za sve ove klevete bilo da se režim pridruži njegovoj ideji o podizanju ozbiljnog, namesto „papirnatog“,  Memorijalnog centra srpskih žrtava genocida u 20. veku koji bi bio izgradjen negde na obali Drini ili u Zapadnoj Srbiji.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.