AAA

POLITIKA | 18.04.2017 12:00

Poznata trasa današnjeg protesta Protiv diktature

Novi, 16. po redu protest "Protiv diktature" počeće danas u 18 časova ispred Doma Narodne skupštine, odakle će kolona krenuti ka Pravnom fakultetu, Slaviji, Terazijama i Trgu Republike, najavljeno je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta sa adrese protestprotivdiktature2017@gmail.com.

Kako se navodi, protestna kolona predvodjena dobošarima i glavnim transparentom, nastaviće šetnju od Pravnog fakulteta Beogradskom ulicom, ka Trgu Slavija, odakle će se uputiti ka Terazijama, Knez Mihailovoj i Pariskoj ulici.

Protest će biti nastavljen na Studentskom i Trgu Republike a završetak okupljanja predvidjen je na platou ispred Doma Narodne skupštine, mestu gde će protest i početi.

U saopštenju je upućen poziv gradjanima za razumevanje zbog eventualnih saobraćajnih gužvi ali i da se pridruže protestu.

"Znamo da vas nervira popodnevni zastoj u gradu i da onima koji se vraćaju sa posla, a nemaju snage za protest, oteža dan. Kao generacija koja je rodjena, odrasta i, ako se nastavi sa ovakvom politikom, živeće u konstantnoj društvenoj krizi, molimo vas za razumevanje i pozivamo na solidarnost", piše u saopštenju.

Učesnici protesta pozvali su svakog gradjanina da "učestvuje u svojoj zajednici i da zajedno gradimo društvo u kom će svako moći da živi od svog rada".

"Mi ne želimo lidere, nismo tu zarad lične promocije i ne verujemo onima koji su trideset godina u politici. Ne verujemo da izbor postoji ako si ucenjen, i ne verujemo u pobedu na izborima zasnovanu na ucenama. Želimo da običan čovek ne strahuje da li će imati da prehrani porodicu ako se ne povinuje nasilnicima na vlasti. Želimo da niko ne bude gladan i bez doma", piše u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Vesna21/04/2017 10:09

... sve su u pravu.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.