AAA

POLITIKA | 19.04.2017 18:10

Boško Obradović: Sve nas je više koji ne želimo da živimo u mraku i laži

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas tokom zasedanja Skupštine Srbije "da nije samo on protiv ove vlasti već i oni koji ne žele da žive u laži i mraku".

Dakle, protiv ove vlasti nisam samo ja, nego i Udruženje sindikata penzionera, sindikati prosvetnih radnika, vojnika, policajaca, mladih, gradjanstvo i studenti, koji ne žele više da žive u laži i mraku koji ste vi stvorili,  rekao je Boško Obradović da današnjem zasedanju Narodne skupštine, a prenosi Informativna služba pokreta Dveri.
 
"Predlažem da se donese Rezolucija o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima  u Drugom svetskom ratu. Neverovatno je da bar makar oko ovoga ne možemo da postignemo konsenzus i ovu tačku dnevnog reda stavimo na razmatranje i Narodna skupština Republike Srbije osudi genocid koji je nad Srbima izvršen u NDH. Verovali ili ne, poštovani gradjani Srbije, nikada ni jedan politička ni državna institucija Srbije, ni jedno zakonodavno telo ni jedan najviši organ ove države nije razmatrao temu genocida nad Srbima u NDH", rekao je Boško Obradović.

On je dodao da će vlast glasati protiv svakog predloga opozicije samo zato što dolazi iz redova opozicije, bez obzira da li je taj predlog ispravan i ima smisla.

Dveri su predložile i predlog izmene Zakona o prestanku važenja zakona o privremenom isplaćivanju penzija.

"Naša je obaveza da brinemo o uskladjivanju visine penzija sa troškovima života. Vi ste ovakvim vašim delovanjem doveli u pitanje ekonomsku sigurnost penzionera i najstarijih stanovnika Srbije. Vi već godinama ne uskladjujete troškove života koje oni imaju sa visinom isplate njihovih penzija. Vi ste im praktično i oteli penzije. Na primer onaj ko je imao penziju trideset hiljada dinara, za tri godine ste mu oteli više od trideset hiljada. Vi ste preoteli Upravni odbor PIO fonda i ušli ste u proces privatizacije jednog od naših preostalih strateških, privrednih i prirodnih bogatstava, a to su naše lekovite banje, rehabilitacioni centri, specijalne bolnice, koje su u vlasništvu PIO fonda. Trenutno su tužbe protiv države Srbije sa namerom da se spreči rasprodaja vredne imovine PIO fonda, i u 27 slučajeva u 15 je potvrdjeno vlasništvo PIO fonda, a za ostalih 12 se čeka razvoj situacije. Dakle, vi niste vlasnici lekovitih banja i nemate pravo daa ih prodajete", istakao je Obradović.

Obradović je još rekao da smo u ovom najvišem državnom domu, Narodnoj skupštini, koji je bio ukinut u prethodnih mesec i po dana, formirali Anketni odbor za utvrdjivanje neregularnosti na prošlogodišnjim vanrednim parlamentarnim izborima, ne bi nam se te neregularnosti ponovile na nedavno održanim predsedničkim izborima.

"Sve ono na šta smo ukazivali pre godinu dana ponovilo se i na ovim izborima i drago nam je da je vladajuća većina odbila naš predlog za formiarnje Anketnog odbora, koji bi utvrdio istinu o izbornim neregularnostima. To je dokaz da smo u pravu. Jer da nemate šta da krijete vi biste učestvovali u formiranju tog odbora. I naprednjaci su predložili formiranje odbora, a onda glasali protiv svog predloga. Što najbolje pokazuje koliko se oni plaše istine. Počevši od neažuriranog biračkog spiska na kome su mnoge mrtve duše glasale za SNS, medijske neravnopravnosti, blokade medija, gde nije bilo nikakvih debata ni sučeljavanja kandidata, pa dalje ćutanje REM-a  i skandalozno ponašanje većine u RIК-u, koji već godinama donosi antiustavno Uputstvo o glasanju na КiM. I samo zbog ovog Uputstva bi ovi predsednički izbori morali biti poništeni. Zato ne priznajem predsedničke rezultate ovih izbora i zato ne priznajem Aleksandra Vučića kao predsednika", rekao je predsednik Dveri.

"Dakle protiv ove vlasti nisam samo ja, nego i Udruženje sindikata penzionera, sindikati prosvetnih radnika, vojnika, policajaca, mladih, gradjanstvo i studenti, koji ne žele više da žive u laži i mraku koji ste vi stvorili", zaključio je Boško Obradović.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.