AAA

POLITIKA | 19.04.2017 18:50 > 19.04 23:30

Održan 17. protest Protiv diktature u Beogradu (FOTO)


Učesnici 17. protesta "Protiv diktature" u Beogradu završili su u sredu uveče dvosatnu protestnu šetnju ispred Doma Narodne skupštine i najavili da će se u četvrtak ponovo okupiti na istom mestu. Mladi u Subotici poručili su da će istrajati, dok su okupljeni u Nišu rekli da će nastaviti da trče maraton koji su otpočeli.

Kolona od nekoliko stotina učesnika je tokom šetnje po kiši s Trga Nikole Pašića prošla Terazijama, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom ulicom i ponovo stigla na mesto sa kojeg je krenula.

Učesnici protesta zastali su ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su održali "minut ćutanja" zbog kako su naveli,  "celokupne situacije u Srbiji", a potom su skandirali "Hoćemo uživo, hoćemo uživo!".

Gradjani u koloni na čijem čelu su bili dobošari, duvali su u pištaljke i uzvikivali "Hoćemo kulturu, a ne diktaturu!", "Onesvesti se, onesvesti se!", "Ko ne skače, taj je Vučić!", i druge parole.

Na transparentima je pisalo "Kompletna smena političke elite", "Obrazovanje", "Padni mi na grudi Nebojša (iz Beograda)", "Car je go", "Protiv terora vlasti", "Malom Djoki tata kupio diplomu".

Prethodno je prema rečima nekoliko učesnika protesta, automobil s predsednikom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom i s njegovim obezbedjenjem, "pokušao je da pregazi" demonstrante, uz psovke, što je Šešelj negirao u izjavi za TV Pink.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora u Srbiji.

Gradjani traže smenjivanje "političke elite" na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem koji je dobio najviše glasova na predsedničkim izborima, ali rezultat izbora još nije ozvaničen, traže fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Okupljanje se održalo i u Nišu, gde se stotinak učesnika "Protesta protiv diktature", okupilo 14. put na Trgu kralja Milana.

Zbog kiše i hladnoće demonstranti su odustali od protestne šetnje centralnim gradskim ulicama, već su samo otišli do Gradske kuće, gde su poručili da neće odustati od "maratona koji su počeli da trče" na predsedničkim izborima.

Grupa mladih okupila se u sredu uveče na 15. protestu "Protiv diktature" i u centru Subotice i poručila da su će istrajati u protestima. "Okupljamo se i dalje i istrajni smo", kazao je jedan od govornika i pozvao one koji ostavljaju komentare u subotičkoj grupi "Protiv diktature" da izadju i kažu šta misle.

Povezane vesti:
Mladi u Subotici: Okupljamo se i dalje i istrajni smo
Okupljene Nišlije ne odustaju od 'maratona koji su počeli da trče'


KOMENTARI

Broj komentara : 1

maxx19/04/2017 20:45

Gospodo, zaboravite, vjerovatno namjerno da ono "Protiv diktature" stavite pod znake navoda. Vi kao da ovo stvarno nazivate diktaturom???

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.