AAA

POLITIKA | 22.04.2017 19:30 > 22.04 21:32

Protest u Novom Sadu: Podrška 'Maršu za nauku'

Kolona učesnika protesta "Protiv diktature" u Novom Sadu završila je svoju 14. šetnju ispred zgrade Pokrajinske vlade, a za nedelju u 18 sati najavljen je novi protestni skup.

Kako je najavljeno, polazna tačka sutra ponovo će biti Trg republike, a okupljenima će se obratiti predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Dušan Kokot.

Ovim povodom deljeni su i flajeri "I prosveta protiv diktature", na kojima je navedeno da su do sada proteste podržali Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Forum beogradskih osnovnih škola.

Iako je današnji protest bio tematski vezan za radnička prava u prosveti i loše stanje u obrazovanju, učesnici su se prošetali i do zgrade dnevnog lista Dnevnik, gde su uzvikivali "Hoćemo u rubrike".

Kolona je skandirala "Izlazite napolje", a primetna je bila i podrška iz okolnih zgrada, gde su gradjani snimali protest, lupali u šerpe, mahali koloni.

Učesnicima današnjeg protesta i šetnje deljeni su primerci dnevnih novina Danas, a vidjene su zastave Srbije, Studentskog pokreta Novi Sad, kao i crvene zastave.

Medju transparentima su bili i "Samo straha treba da se bojimo" i "Ne budi kukavica i preziri kukavice", kao i "Mali Alek pokljonio Trepču svojima".

Uz ogromnu buku pištaljki i udaraljki pevalo se "Padni mi na grudi Nebojša", "Dole vlast", "Vučiću lopove".

Tokom današnjeg protesta nije bilo blokada raskrsnica, saobraćajna policija je regulisala saobraćaj, a incidenata i uniformisane policije nije bilo.

Povezane vesti:

Protest u Beogradu: 'Marš za nauku, a ne marš nauko!' (FOTO, VIDEO)

Oko 200 Nišlija u protestu 'Protiv diktature'

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.