AAA

POLITIKA | 23.04.2017 11:25 > 23.04 11:27

Protest povodom godišnjice rušenja objekata u Savamali


Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila je za utorak, 25. april, protest i protestnu šetnju pod nazivom "Tragovima fantoma", povodom godišnjice rušenja objekata u Savamali, a okupljanje je zakazano za 18.00 časova, u Hercegovačkoj ulici.

Kako su naveli organizatori, protest "Tragovima fantoma" podržali su studenti koji protestuju "Protiv diktature" i pozvali gradjane da se u utorak pridruže demonstracijama u Hercegovačkoj, kao i Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine i Nezavisno udruženje nezaposlenih Srbije.

"Razlozi za izlazak na ulice prevazilaze pojedinačne zahteve i povode, a ogromno nezadovoljstvo uslovima rada i života, nagomilanim aferama, kao i bahato i bezobzino ponašanje nasilnika i kriminalaca na vlasti ujedinjuje i spaja gradjane koji se ne mire sa ovakvim stanjem", saopštila je Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd.

Dolazak na protest najavili su pokreti i iz drugih gradova Srbije, Podrži RTV iz Novog Sada, Udruženi pokret slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada iz Niša i Lokalni front iz Kraljeva, kao i drugi, dodaje se u saopštenju.

"Rušenje Hercegovačke ulice i Beograd na vodi ipak su samo najočitiji primeri kako 'razvoj' i 'napredak' izgleda u glavama bahatih nasilnika na vlasti. Pored toga, najavljuju se novi Beogradi na vodi na Adi Huji i na Sajmištu, najavljuje se rušenje Hipodroma, novi tržni centri na mestima gde su nekad bile fabrike, nove rasprodaje zemlje i preduzeća kao što su PKB-a i Sava Centar, dok zakulisne radnje oko deponije u Vinči tek dobijaju maha", zaključeno je u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.