AAA

POLITIKA | 30.04.2017 17:50 > 30.04 21:46

Protest Protiv diktature organizuje prvomajski uranak ispred Skupštine

Učesnici protesta "Protiv diktature" su se okupili u nedelju uveče ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu i uzvikuju "Ostavke, ostavke", a za ponedeljak od 8 i 30 najavljen je uranak sa prasićima, kotlićima i roštiljem.

Oni nose transparente "Car je go", " Vučiću robija", "Naš grad nama", pevaju "Onesvesti se", "Nećemo rijaliti" i "Hoćemo kulturu, dole diktaturu".

Učesnici na protestu, koji je posvećen nezadovoljstvu radom Ministarstva kulture i informisanja, uzvikuju "Slobodni mediji", "Ua", "Av, av", "Sram vas bilo", "Bando režimska" i "Lopovi",  a sa megafona se čuje sirena, dok jedan momak lupa u doboš.

Oni su zakačili isečke iz dnevnih novina na vrata ministarstva.

Okupljanje na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, počelo je posle 18 sati, a učesnici nose transparent " Protiv terora vlasti", zvižde pištaljkama i puštaju muziku preko razgalsa.

Kako je najavljeno, preko mejla protestprotivdiktature2017@gmail.com, učesnici protesta naveli su da su  nezadovoljni radom te institucije.

"Razočarani smo mizernim budžetom koje ovo ministarstvo dobija, ali sa druge strane, izuzetno smo nezadovoljni planovima i odlukama koji iz ovog ministarstva potiču", navodi se u mejlu.

Protest "Protiv diktature" najavio je za sutra Prvomajski uranak ispred Doma Narodne skupštine.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici okupljanje će početi u 8.30.

"U susret nadolazećem velikom prazniku rada, odlučili smo da malo odmorimo od protesta, i da organizujemo Uranak pred Skupštinom. Umesto pištaljki, doboša i transparenata, biće prasići, meso sa roštilja, kotlići na sred platoa ispred Skupštine, ali od kartona", navodi se na Fejsbuku i dodaje da je planiran "istinski celodnevni Uranak".

Protest je održan inače i u U Subotici, a podržali su ga i aktivisti organizacije civilnog društva AlternAktiva iz Beograda.

Demonstranti su poručili da će se i u ponedeljak, 1. maja, okupiti u znak solidarnosti zbog teškog položaja radnika u Srbiji.

Protest je zakazan za sutra u 19.00 ispred zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.