AAA

POLITIKA | 01.05.2017 09:10 > 01.05 12:06

Počelo okupljanje učesnika Prvomajskog uranka koji organizuje protest Protiv diktature

Okupljanje učesnika protesta "Protiv diktature" počelo je jutros nešto posle 8.30 ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, gde će se održati Prvomajski uranak. Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića nije obustavljen, a kamion sa razglasom sa kojeg se čuje muzika je postavljen na platou ispred Skupštine.

Jedna od učesnica postavila je na improvizovanom roštilju transparent "Ja čekam" na kojem su zalepljene novčanice, kao i lutku koja sedi pored transparenta na roštilju.

Jedan od učesnika protesta "Protiv diktature", koji se predstavio kao Edi, kazao je da današnji protest figurativno treba da prikaže šta se tačno dešava s narodom u Srbiji i na koji način vlast utiče na gradjane.

"Ova vlast utiče na stanovništvo cele Srbije, svima je stavljena ruka u džep toliko duboko da mi ni za Prvi maj nemamo sredstva da makar Uranak napravimo kako treba", kazao je Edi novinarima na Trgu Nikole Pašića.

On je dodao da će učesnici protesta danas ispred Doma Nardne skupštine doneti kartonske roštilje, ražnjeve i kotliće, kao i pljeskavice, ćevape, prasiće i sve ostalo što je uobičajeno za proslavu Prvog maja, kako bi time prikazali šta se konkretno oduzima od gradjana Srbije.

Učesnici protesta ranije su najavili da je planiran "istinski celodnevni Uranak".

Na skupu nema uniformisane policije, ali je primetno prisustvo policije u civilu. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.