AAA

POLITIKA | 19.05.2017 15:55 > 19.05 16:20

Poslanici Skupštine Srbije o vanrednim parlamentarnim izborima

Poslanici Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke ocenili su danas da navodi o mogućim vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji služe samo za "zaludjivanje naroda" i prikrivanje problema u zemlji, dok su poslanici vladajuće Srpske napredne stranke istakli da se o tim izborima u stranci uopšte nije razgovaralo.

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Marko Djurišić rekao je novinarima u Skupštini da su priče o vanrednim parlamentarnim izborima "samo još jedan pokušaj zaludjivanja gradjana", da se ne bi razmišljalo o svakodnevnim problemima i lošoj ekonomskoj situaciji. "Javnost se zaludjuje pričama hoće li biti izbora, neće biti izbora", rekao je Djurišić dodajući medjutim da je nažalost u Srbiji sve moguće, čak i to da u poslednjih pet godina tri puta budu parlamentarni izbori.

"Moguće je i da imamo jednog čoveka koji obavlja i funkciju predsednika države i predsednika vlade i predsednika stranke, i čega ne sve još. Nekoga ko finansira sve klubove u Srbiji koliko on misli da treba i kad treba, ali očigledno nekoga ko ne vodi računa o gradjanima Srbije", rekao je Djurišić.

Šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić rekao je novinarima da je vlast Aleksandra Vučića gradjane naučila da je u Srbiji zaista sve moguće, a da izbori služe kako bi se "prekrila realnost".

"Ono što je realnost Srbije je očigledno potrebno prekriti stalnim najavama novih izbora, praznih hodova, jer očigledno da smo iz godine u godinu ulazili u vanredne izbore sa tim da nam institucije nisu radile, da nisu radile dovoljno efikasno", rekao je Ćirić.

On je kazao da "iza takvog manira" vlasti ostaje to da je Srbija za deset milijardi povećala javni dug u odnosu na pre pet godina, da su devizne rezerve Narodne banke Srbije smanjene za jednu milijardu, da opada proizvodnja struje.

"O tome treba razgovarati, ali da bismo zaboravili na sve te podatke, potrebno je mahati novim scenarijima i vanrednim izborima", rekao je Ćirić.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić kazao je da se o vanrednim parlametarnim izborima "aspolutno nije razgovaralo u stranci", a da se opozicija izgleda uplašila da ne ponovi "trijumf" s predsedničkih izbora, te su zato održali "panične konferencije za novinare".

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Djordje Milićević rekao je da se socijalisti zalažu za redovne izborne cikluse ne zato što SPS strahuje od izbornog rezultata, već zato što smatra da je politička stabilnost važna, kao preduslov napretka.

On je medjutim rekao da se nikad ne može da isključit ni mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, istakavši da se opozcija "unervozi" kad god se spomene ta mogućnost.

Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS Nebojša Stefanović ranije danas je povodom spekulacija o vanrednom parlamentarnim izborima rekao da o tome nije doneta nijedna odluka.

"Sve je uvek moguće, nemamo za sada odluku o tome, pre svega smo posvećeni obavljanju posla i trudimo se da pravimo rezultate zbog čega nas gradjani Srbije i plaćaju", rekao je Stefanović novinarima u Čačku.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.