AAA

POLITIKA | 19.05.2017 23:10 > 20.05 10:23

Janković: Na narednim izborima imaćemo najveći broj glasova osvojen na fer način

Drugoplasirani kandidat na nedavnim predsedničkim izborima Saša Janković izjavio je da očekuje da će na narednim izborima njegov pokret, čija će osnivačka skupština biti održana u nedelju, imati najveći broj glasova osvojen na pravičan način.

"Očekujem da ćemo i na narednim izborima imati najveći broj glasova osvojen na fer način, još veći nego na predsedničkim", rekao je Janković za dnevni list "Blic" od subote, uoči osnivanja svog pokreta, čije ime i dalje nije poznato.

On je kazao i da će posle osnivačke skupštine pokret biti otvoren za sve ljude koji imaju "volje i vere da u svojoj zemlji mogu da žive kao gradjani, a ne kao podanici i koji u prošlosti nisu kršili prava gradjana niti donosili odluke koje su nanele teško zlo društvu i državi".

Janković je dodao da će pokret biti okrenut duštvu socijalne pravde.

KOMENTARI

Broj komentara : 2

Dragoslav21/05/2017 07:56

Opozicija, pa to je bruka. Neko će reći zašto je takva. Zato što i ona profittira od dela kolača koje aktuelna valst otima od građana. Dokaz. Kada su predlagali Zakon o umanjenju penzija, ćutali su. Nisu podneli predlog za ocenu ustavnosti, pa bi Ustavni sud se morao u roku od sedam dana da se izjasni o tom zakonu. Zaključak je da ih je pozicija dobro platila da ćute. A novac je isto od građana, koji ko bajagi, očekuju njihovu pomoć. Logično je bilo, da ako su studenti i drugi građani izašli na ulice i traže da se ukine diktatura Aleksandra Vučića da su sve opozicione partije i pokreti izašli i pridružili im se. Ovako opozicija čuva svoje za sada zauzeto mesto u pljački građana. Sada ponovo izbori. Ko tu gubi? Ne treba biti mnogo pametan. Pa građani. Traža se novi načini pljačke građana. Opoziciji nije cilj da sruši sadašnji režim. Da im je cilj udružili bi se kao 2000. godine, već samo da je u igri ( parlamentu ) i da živi na narodnim jaslama.

Dragoslav21/05/2017 07:53

Ovaj režim ne može da se sruši nirnim putem i na legalan način. Zašto? Jer je korupcija i pljačka zaposela sve pore društevnog bića Srbije.SNS je oko sebe okupila sve i svakoga ko je spraman na pljačku građana.Nametnuli su građanima beznađe, jer ne samo da smo najsiromašniji u Evropi i naj nezaposleniji, nego su nametnuli teror, sudski izršitelji. Sadašnja vlast donosi zakone koje su van pameti, umanjuje penzije a Ustavni sud ne sme da ceni ustavnost tog zakona. Pravosuđe presuđuje u svim sporovima u korist države a na štetu građana.Dostignuti nivo prava građana svakodnevno ruše novo donetim zakonima. Niti se ko tome suprostavlja niti to vodi nekim pozitivnim promenama. Mene niko na Svetu ne može da ubedi da je Vučić dobio 55% glasova. Po mojoj proceni najviše bi mogao da dobije 20-25%, ostalih 30% je ukradeno. Kako? To Janković dobro zna, ali se i on uključuje u tu igru da zauzme mesto ovih sadašnjih.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.