AAA

POLITIKA | 21.05.2017 09:40 > 21.05 10:46

Dačić: Male su šanse da budem premijer Srbije

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da su "male šanse" da bude novi premijer Srbije, jer, kako navodi, iako je "srpski čovek", kod Zapada je okarakterisan kao čovek ruskog predsednika Vladimira Putina.

Dačić je za današnji "Alo" rekao da još nije razgovarao sa aktuelnim premijerom i novoizabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem o tome ko će biti novi premijer.

"Očekujem da će se intenzivirati razgovori o budućoj vladi i da će premijer (Srbije Aleksandar) Vučić, kao lider Srpske napredne stranke, koja je okosnica Vlade Srbije, izneti svoj predlog za premijera, koji ćemo mi podržati", rekao je Dačić za list "Alo".

Upitan da li će se Vučić možda predomisliti i raspisati vanredne parlamentarne izbore, Dačić je rekao da niko još nije najavio mogućnost prevremenih republičkih izbora, ali da je, ako ih bude bilo, SPS spremna.

Govoreći o nastupu Srba na Kosovu i Metohiji na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna, Dačić je kazao da ga "veoma brine činjenica po kojoj će Srbi sa Kosova i Metohije na lokalnim izborima u srpskoj pokrajini nastupiti razjedinjeno".

"Brine me to što će Srbi u nekoliko kolona na izbore, dok su teroristi OVK s Ramušom Haradinajem na čelu napravili jedinstvenu listu", rekao je Dačić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.