AAA

POLITIKA | 21.05.2017 13:50 > 21.05 14:02

Djurić: Srbi na KiM da se okupe oko Srpske liste

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Djurić izjavio je danas da je za opstanak i budućnost tamošnjih Srba presudno da se okupe oko Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu 11. juna.

"Srbi na Kosovu i Metohiji ne izlaze na izbore u šest kolona, već u jednoj koloni koja se zove Srpska lista... Srbija se ujedinjuje i okuplja oko srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji, koji predstavljaju interese srpskog naroda", rekao je novinarima Djurić u Vladi Srbije posle sastanka premijera Aleksandra Vučića s predstavnicima Srpske liste.

Djurić je kazao da će svi predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji upotrebiti sva sredstva da spreče kradju glasova i pokušaje zloupotrebe.

"Naš narod na Kosovu i Metohiji treba da se okupi oko Srpske liste, jer ona znači nastavak podrške srpskim institucijama na Kosovu i Metohiji, institucionalne veze sa državom Srbijom, čiji je Kosovo i Metohija sastavni deo", rekao je Djurić.

Istakao je da je jedino Srpska lista spremna da sačuva interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i da spreči formiranje vojske Kosova.

"Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije su jedino u stanju da u pokrajinskoj skupštini spreče formiranje takozvane Vojske Kosova. Albancima je ovaj put potrebno samo četiri od 10 poslanika iz redova Srba da formiraju Vojsku Kosova. Ne treba nikome da objašnjavamo šta bi to značilo za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Djurić.

On je dodao da Albanci pokušajima da kupovinom dodju do pojedinih srpskih predstavnika. "Njihovo nastojanje je da uzmu najveći deo nealbanskog korpusa i stave pod svoju kontrolu", rekao je Djurić.

Djurić je rekao da Vlada Srbije nastavlja kontinuiranu podršku Srbima na Kosovu.

KOMENTARI

Broj komentara : 2

Miloš Stariji22/05/2017 13:21

Pun mi je više želudac i tog Kosova (a gde je tu Kosovo i Meohija), i Koordinacionih centara, i Kancelarij i Kancelaraza Kososvo....Posebno mi je puna žučna kesa nesloge i srpskih 666 lista!Dokle brre više!Prvo su se oni prvi mnogi iseljavali i obogatili prodajući Šiptarima svoja imanja, da bi neki poslednji koji su morali bežati, ostavili u bescenje svoje domove.Onda su neki se uštekali i Srbiji i Tačiju pa primaju duple plate.A šta je sa drugim krajevima opustele Srboije?Imam 67 godina i pamtim večita davanja "za nerzvijeni jug i Kosovo i Metohiju", što iz budžeta, što iz doprinosa i od plata.Za to vreme osiromašila je i Mačva, i Srem, i Banat, i Bačka, i Pomoravlje, i Ponišavlje...A Srbija i dalje "gura" na KosMet!Ima nešto trulo u toj politici decenijama. Tako da i ova današnja neuliva mi poverenje!

ja22/05/2017 09:15

Trla baba lan da joj prodje dan ... Djuric i kompanija su i pre 3-4 godine isto tako imali "svog" kandidata na lokalnim izborima u Mitrovici a kad je taj bio izabran onda nije hteo da prihvati kosovske papire pa su izbori u toj opstini propali. Za to vreme je vlast u Beogradu pljuvala po Oliveru Ivanovicu kao "izdajniku" i trazila da se glasa protiv njega. Srbi na Kosovu time nisu nista dobili, formiranje ZSO je zbog toga odlozeno a samim tim i pregovaracki proces za pristupanje Srbije EU. Dakle, izgubio je ceo srpski narod i to krivicom vlasti u Beogradu. Ali nekim "cudom", kad su Kosovari uhapsili tog istog Olivera zbog navodnih ratnih zlocina, Beograd je poceo da roni "krokodilske suze" za njegovom sudbinom. Sad idemo izgleda istim putem jer vlast nije nista naucila ...

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.