AAA

POLITIKA | 01.06.2017 14:00 > 01.06 14:35

Vučić: Izvinjenje ukoliko je neko napadnut

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su tokom preuzimanja dužnosti "neki kontramitingaši" pokušali da izazovu nemire a potom i uputio izvinjenje ukoliko su neki novinari napadnuti.

"Izvinjavam se u ime onih koji su hteli da provociraju na tim skupovima i novinarima koji su te provokacije hteli da snime se naročito izvinjavam. Izvinjavam se i onima koji su dolazili zakonito i nezakonito", rekao je Vučić u Pančevu odgovarajući na pitanja novinara o incidentima tokom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije.

On je kazao i da osudjuje i verbalne napade ukoliko ih je bilo, zatražio da se prihvati njegovo izvinjenje i dodao da se nada da se nikada tako nešto neće ponoviti.

Vučić je rekao da je samo jedan skup bio u skladu sa zakonom, a da su se neki okupili da tuku ljude.

"Nigde nikakve tuče nije bilo. Nema ničeg prijavljenog policiji, osim što su naši simpatizeri javili da su neki kriminalci zakrčili podzemni prolaz na Terazijama i očigledno je da su neki kontarmitingaši pokušali da izazovu nemire, ali nisu uspeli", dodao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao i da će od ponedeljka početi razgovore sa svim predstavnicima poslaničkih grupa o novom premijeru Srbije.

"Od ponedeljka počinjemo razgovore sa svim predstavnicima izbornih lista iz parlamenta. Da to završim u jednom danu. Da onda razgovaram sa koalicionim partnerima, da onda razgovaram unutar stranke, u okviru Srpske napredne stranke, da se niko ne naljuti. Želim sa njima da razgovaram", rekao je Vučić u novinarima u kasarni u Pančevu.

Vučić je ranije rekao da će novi premijer biti izabran oko 20. juna, jer planira da celu novu Vladu Srbije pozove na ceremoniju inauguracije i da će skupštinska sednica za izbor nove Vlade biti održana u periodu od 12. do 18. juna.

Upitan o tome ko će mu činiti kabinet, Vučić je rekao da će sa njim u Predsedništvio ići nekadašnji ministar pravde Nikola Selaković, ali da nema nameru da ima mnogo ljudi.

"Važno je koliko ste marljivi, a ne da punim kancelarije. Ja nikad nisam bio fasciniran salonima tako da jedva čekam da se iselim odande (iz Predsedništva) u neke kancelarije. Ono tamo je za muzej", rekao je Vučić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.