AAA

POLITIKA | 13.06.2017 18:40 > 13.06 19:31

Djukanović (SNS) podržao intervenciju protiv novinara i gradjana na skupu pristalica Vučića

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Vladimir Djukanović pružio je danas, na društvenoj mreži Tviter, podršku intervenciji protiv novinare i gradjana na mitingu podrške Aleksandru Vučiću 31. maja ispred Skupštine Srbije.

"Puna podrška za momke koji su sa skupa SNS koji je bio u skladu sa zakonom prijavljen, efikasno sklonili one koji su došli da provociraju", naveo je Djukanović na Tviteru, a u drugom tvitu dodao: "Stop medijskoj hajci na mladiće koji su sklonili one koji su svesno došli na skup SNS da izazivaju incident".

Dnevni listovi Danas i Kurir objavili su u današnjim izdanjima fotografije za koje tvrde da dokazuju nasilje nad pristalicama opozicije i medijima ispred Skupštine Srbije u centru Beograda, na dan kada je predsednik Aleksandar Vučić polagao zakletvu.

Ta dva dnevnika objavili su na naslovnim stranama fotografije koje pokazuju nasilje nad pristalicom neformalne grupe "Protiv diktature" Markom Radosavljevićem, novinarkom Danasa Lidijom Valtner i Milutinom Markovićem, fotoreporterom.

Na fotografijama se vidi da ih sa skupa ispred Skupštine silom odvode krupni muškarci, kratke kose i s naočarima za sunce, a listovi tvrde da je policija prisustvovala, ali da nije reagovala.

To se desilo 31. maja, u centru Beograda, kada su pristalice opozicije pokušale da se okupe ispred Skupštine da bi protestovale zbog stupanja Vučića na dužnost predsednika, a na istom mestu se održavao miting podrške Srpske napredne stranke Vučiću.

Napad se dogodio u trenutku kada je novinarka Danasa uzimala izjavu od jednog opozicionara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.