AAA

POLITIKA | 16.06.2017 14:35 > 16.06 14:45

Radosavljević: Tužiću Vučića zbog pokazivanja moje slike

Gradjanin Marko Radosavljević najavio je danas da će tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je na konferenciji za novinare pokazao njegovu fotografiju iz predstave u kojoj je kao glumac amater igrao pijanca.

Radosavljević je agenciji Beta rekao da će predsednika Srbije tužiti za uvredu časti i duševnu bol i dodao da će tužiti i medije koji su objavili tu fotografiju.

Vučić je juče na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije pokazao fotografiju na kojoj jedan mladića sedi i pije iz flaše, rekavši da je on jedan od "DOS-ovskih batinaša", koji su provocirali ljude na skupu podrške koji je Srpska napredna stranka organizovala na dan njegovog preuzimanja dužnosti predsednika, 31. maja.

"Evo to je ovaj. Evo ja da vam pokažem. To je taj čovek. To je jedan od dosovskih batinaša koji je i tog dana na ulicama bio i koji je sprečavao ljude… ja mu ne znam ime, da vam pravo kažem. To je jedan od dosovskih batinaša i taj dan je bio na ulicama i pokušavao da izazove najteže moguće incidente. A ostalo će da utvrde nadležni organi", rekao je Vučić pokazujući sliku.

Posle toga, Radosavljević je na svom Fejsbuku naveo da je Vučić iskoristio njegovu fotografiju sa "predstave, na kojoj glumi pijanicu", predstavljajući ga kao "nepodobnog".

"Ja, koji sam najobičniji gradjanin, bez ikakvog uticaja na bilo koja dešavanja na nivou države, jer nemam baš nikakvu vlast, postadoh preko noći vodjin arhineprijatelj", naveo je Radosavljević.

Početkom sedmice dnevni listovi "Danas" i "Kurir" objavili su fotografije za koje tvrde da dokazuju nasilje nad pristalicama opozicije i medijima ispred Skupštine Srbije u centru Beograda. Ta dva dnevnika objavili su na naslovnim stranama fotografije koje pokazuju nasilje nad Markom Radosavljevićem, novinarkom Danasa Lidijom Valtner i fotoreporterom Milutinom Markovićem.

Na fotografijama se vidi da ih sa skupa ispred Skupštine Srbije silom odvode neidentifikovani muškarci, krupne gradje, sa kratkim frizurama i naočarima za sunce, a listovi tvrde da se sve odigralo u prisustvu policije koja nije reagovala.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

sinisa16/06/2017 19:55

OVAKVE STVARI PREDSEDNIK DRZAVE NE RADI,OVO SE SRAMOTA ZA ALEKSANDRA VUCICA.OVO NIJE DELOKRUG NJEGOVOG POSLA.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.